SALTUKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI MÜDÜRLÜK VE BİRİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIȘMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

Karar Tarihi: 03 Ocak 2020 11:43
Karar No: 2020/1

          5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi gereğince, gündemde yazılı bulunan maddeleri görüşmek üzere 03 Ocak 2020 cuma günü saat 17:00'da Meclis Başkanı Alim GENÇ'in Başkanlığında, üyelerden  Osman TOPCUOĞLU, Yılmaz ÇAKIROĞLU,  Sefarettin ÇAĞLAR, Hasan TİRYAKİOĞLU,   Sait BURUŞ, Ercan AKÇA,Tezcan ERTÜRK ve Ali KARAGÖL'ün    katılımları ile Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda toplandı.

         Bir Başkan ve sekiz üyenin iştirak ettiği görülen ocak Ayı Meclis Toplantısında alınacak olan kararların hayırlı olması dileğiyle, Meclis  Başkanı Alim GENÇ tarafından açıldı. Gündeme geçmeden önce bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi ve maddi hata olmadığı tespit edildi. Meclis Başkanlığına önerge veren bulunmadı. Gündem maddeleri Meclise okundu ve görüşülmesine başlandı.

                  YAPILAN GÖRÜŞMEDE                    :

        5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun, 18. Maddesinin (m) bendi ile 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine dayanılarak hazırlanan Belediyemiz Müdürlük ve Birimlerin görev, yetki ve sorumlulukları ile Çalışma Usul ve Esaslarını düzenleyici ekteki Yönetmelik  Belediye Kanunu’nun, 18/m maddesi gereğince oy birliği ile kabul edildi. 03 OCAK 2020 CUMA

SALTUKOVA BELEDİYE BAŞKANLIĞI

MÜDÜRLÜK VE BİRİMLERİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI İLE ÇALIȘMA USUL VE ESASLARI YÖNETMELİĞİ

BİRİNCİ BÖLÜM

Amaç, Kapsam, Hukuki Dayanak, Temel İlkeler ve Tanımlar.

Amaç

MADDE 1) Bu yönetmeliğin amacı; Saltukova Belediye Başkanlığı Müdürlüklerin ve birimlerin; Görev, Yetki, Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esaslarını düzenlemektir.

 Kapsam

MADDE 2) Bu yönetmelik, Saltukova Belediye Başkanlığı Müdürlüklerin ve birimlerin; Görev, Yetki, Sorumluluk ile Çalışma Usul ve Esasları ile birlikte, işleyişini kapsar.

Hukuki Dayanak

MADDE 3) Bu yönetmelik, 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun, 18. Maddesinin (m) bendi ile 5018 sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu ile diğer ilgili mevzuat hükümlerine dayanılarak hazırlanmıştır.

Temel İlkeler

MADDE 4)Saltukova Belediye Başkanlığı Müdürlüklerin ve birimlerin tüm çalıșmalarında;

a) Uygulamalara ilișkin kayıt ve belgelerin her an denetime hazır bulundurulması,

b) Hizmetlerin temin ve sunumunda, yerindelik, kalite ve ihtiyaca uygunluk,

c) Kayıtların usulüne uygun, saydam ve erișilebilir bir șekilde tutulması,

ç) Hizmetlerde geçici çözümler ve anlık kararlar yerine sürdürülebilirlik,

d) Belediye kaynaklarının kullanımında etkinlik ve verimlilik,

e) Karar alma, uygulama ve eylemlerde șeffaflık,

f) Uygulamalarda adalet ve hizmette eșitlik,

g) Hesap verebilirlik, temel ilkelerini esas alır.

Tanımlar

MADDE 5) Yönetmelik kavramlarının tanımları așağıdaki gibidir.

Belediye : Saltukova Belediyesini,

Üst Yönetici : Saltukova  Belediye Bașkanı’nı,

Bașkan :Saltukova Belediye Bașkanı’nı,

Müdürlük : Saltukova  Belediyesi Yazı İșleri ve Mali Hizmetler Müdürlüklerini,

Müdür : Saltukova Belediyesi Yazı İșlerive Mali Hizmetler Müdürlerini,

Mühendis: Saltukova Belediyesi Mühendislerini,

Teknisyen: Saltukova Belediyesi Fen ve Su İşleri Birimindeki Teknisyenlerini,

Memur : Saltukova Belediyesi Müdürlüklerine bağlı memurları,

Personel : SaltukovaBelediyesi Müdürlüklerine bağlı görevli Müdürlerdıșındaki tüm personelleri,

Meclis : SaltukovaBelediye Bașkanlığı Meclisi’ni,

Encümen : SaltukovaBelediye Bașkanlığı Encümeni’niifade eder.

İKİNCİ BÖLÜM

Kuruluș, Personel ve Organizasyon Yapısı

Kuruluș

MADDE 6)Müdürlükler ve birimler, ilgili mevzuatta Belediyelere verilen görevlerin müdürlüğü ve birimleri ilgilendiren kısımlarını yerine getirmek üzere; 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile 22/02/2007 tarihli ve 26442 sayılı Resmî Gazetede yayımlanarak yürürlüğe konulan Belediye ve Bağlı Kurulușları ile Mahalli İdare Birlikleri Norm Kadro İlke ve Standartlarına Dair Yönetmelik hükümlerine uygun olarak kurulmuștur.

 Personel Yapısı

MADDE 7) Saltukova Belediyesi’nin personel yapısı; Norm Kadro Cetvelindeki unvan ve sayıyı așmamak üzere Müdür, memur veișçi personelden olușmaktadır.

Organizasyon Yapısı

MADDE 8)Saltukova Belediye Başkanlığı Müdürler ve birim personelleri, Üst yönetici olarak Belediye Bașkanına bağlı olarak çalıșır.

Belediye Bașkanı organizasyon yapısını re’sen değiștirmeye yetkilidir.

 

ÜÇÜNCÜ BÖLÜM

MÜDÜRLÜK, GÖREV YETKİ VE SORUMLULUK

MADDE 9) Yazı İșleri Müdürünün Görevleri;

a) 5393 Sayılı Belediye Kanunu, 4734 Sayılı Kamu İhale Kanunu, 5018 Sayılı Kamu Mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu, 657 Sayılı Devlet Memurları,4857 Sayılı İș Kanunu, 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu, Belediye Meclisi Çalıșma Yönetmeliği, İlgili Bakanlıkların Tebliğ ve Genelgeleri ile diğer mevzuatın kendilerine verdiği sair görevleri çalıșma ilkelerine uygun olarak etkin, düzenli ve verimli bir biçimde yürütmek.

 b) Yazı İșleri Müdürlüğünün, görev ve sorumluluk alanına giren konuları, belediye bașkanı’ndangelen talimatlar doğrultusunda, sorumlu olduğu bütün yasal mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir. Görev alanına giren bütün konularda, personeli ile ilgili olarak gerekli görevlendirmeleri yapar. Müdürlük faaliyetlerini denetler. Varsa aksaklıkları giderir. Yıllık, aylık, haftalık, günlük çalıșma programları hazırlar veya hazırlattırır. Bu programlara göre sevk ve idareyi temin eder. Bu konularda üst makamlara gerekli raporları sunar. Çalıșmakoșullarınıiyileștirir ve prensipler koyar. Personelin performans durumunu izler, gerekli değerlendirmeleri yapar, varsa ceza ve mükâfat için üst makamlara teklifte bulunur.

 c) Personelin görev bölümünü ve yıllık izin planlarını yapar, izinlerini kullanmasını sağlar, rapor, doğum, ölüm vb. konularda yazıșmaları takip ve kontrol eder.

ç) İșgücünün en faydalı șekilde kullanılması ve ișlerin en az maliyetle yürütülmesi için, emrindeki personelin görev ve sorumluluklarını açık, seçik ve anlayabilecekleri sadelikte belirtir, iș ve ișlemlerin ona uygunluğunu denetler,

d) Belediye Bașkanlığına; kurum,kiși ve birimlerden gelen-giden evrakların kaydının yapılmasını kontrol edip, onay, sevk ve havale ișleminden sonra, yerine ulașması ve arșivlenmesini takip eder.

e) Kurum ve birimlerden gelen-giden gizli dereceli evrakların, kaydının yapılıp, yerine ulașmasını takip eder.

 f) Bașkanlığa bağlı birimlerden; Belediye Meclisine ve Encümenine görüșülmesi için sevkli gelen evraklarla, Bașkanlık adına Meclis ve Encümen gündemlerinin hazırlanmasını sağlar.

g) Meclis toplantı tarihini, Belediye Bașkanı tarafından belirlenen gündem maddelerini, Belediye Kanunu’nun 20. ve 21. maddeleri gereğince en az üç gün önceden zabıta personeli aracılığıyla Meclis Üyelerine ulașmasının kontrolünü yapar, ilan ettirir, ayrıca belediye bașkanlığının internet sayfasından kamuoyunu bilgilendirmek üzere yayımının kontrolünü yaptıktan sonra Meclis Toplantısının yapılmasını sağlar.

 ğ) Belediye Meclisinde görüșülen konuların karar özetlerini, toplantı tutanaklarını ve sıradaki meclis toplantısının ne zaman yapılacağının Belediye İnternet Sayfasından yayımını ve Meclis Toplantı gündeminin, Meclis Toplantı Salonu girișindeki ilan tahtasında ilan edilmesinin kontrolünü yapar.

 h) Alınan Meclis Kararlarının, Belediye Bașkanınca; yasal süresi içerisinde Mülki Amire ulaștırılmasının kontrolünü yapar.

ı) Belediye Bașkanı tarafından Belediye Encümenine havale edilen dosyalar doğrultusunda, Bașkanlık adına Encümen Gündemini hazırlanıp üyelere dağıtımını yaptırır, Encümen Toplantısına Belediye Kanunu’nun 33. maddesi gereğince Belediye Bașkanının görevlendirme yazısıyla Encümenin Memur Üyesi olarak toplantıya katılır veya bașkan tarafından görevlendirilmemișse, kayıt tutmak amacıyla toplantılara katılır veya görevlendireceği bir personel aracılığıyla bu iși yapar. Toplantıda alınan kararların yazılmasını, sonuçlarıyla birlikte Encümen Kayıt Defterine kayıt edilmesini, internet ortamından yayımının yapılmasını, yazılan kararların ilgili birimlere sevkinin sağlanmasını kontrol ettikten sonra, arșivlenmesini yaptırır.

i) Meclis, encümen, genel evrak ișlemlerinin, kanun ve yönetmelik hükümleri doğrultusunda uygulanmasını sağlar.

 j) Müdürlük hizmetlerinin zamanında, verimli ve düzenli bir șekilde yürütülmesini sağlar.

k) Belediye Bașkanlığına kurum ve kișilerden, gerek posta, gerekse kurye aracılığı ile gelen evrakların, bilgisayar ortamında kaydını yaptıktan sonra, Yazı İșleri Müdürüne iletilip evrakların genel kontrolleri Yazı İșleri Müdürünce yapılıp, onay için Belediye Bașkanına sunularak, evrak sevkinin yapılmasını sağlamak, ilgili birimlere zimmetle dağıtımını gerçekleștirmek.

l) Belediyemizin müdürlüklerinden yurt içindeki ya da yurt dıșındaki resmi kurum ve kurulușlara, gerçek ya da tüzel kișilere gönderilecek evrakların kayıtlarını yaparak; dağıtım memurları ya da PTT kanallarıyla gönderilmesini sağlamak, posta giderlerini müdürlük bütçesinden karșılamak.

m) Yazı İșleri Müdürlüğü ile ilgili evrakların (avans alma-kapama, malzeme alımı, kurumlara verilecek cevabi yazılar vb.) yazıșmaları yapar.

n) Müdürlük bütçesini hazırlar, imza așamasından sonra Mali Hizmetler Müdürlüğüne gönderir.

o) Belediyemize iade edilen iadeli taahhütlü zarfların ilgili makam ve müdürlüklere ulaștırılmasını sağlamak.

ö) Belediyemize gelen evrak ile Belediyemizden giden evrakın kayıtlarının, Belediyemizce kullanılan yazılım programına uygun olarak elektronik ortamda tutulmasını sağlamak.

p) Belediyemize gelen; elektrik, su, doğalgaz, telefon, mobil telefon, internet aboneliklerine ilișkin fatura ve mahsupların ilgili müdürlüklere süresi içerisinde ulaștırılmasını sağlamak.

r) Bilgi Edinme Birimi İșlemleri 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde yapılan bașvurular, konusuna göre değerlendirip, istenilen bilgileri ilgili birimlerden alıp, süresi içerisinde e-mail ve posta yoluyla ilgili șahıslara bildirilmesini sağlar.

Meclis ve Encümen Kalemi Görev ve Sorumluluklarına Giren İşleri Yapmak;

A) Meclis Bölümünün görev ve sorumlulukları Belediye Meclisinde alınan tüm kararlar için yasa ve yönetmeliklerde belirtilen șekil ve süre içerisinde gerekli ișlemler ile Belediye Meclis Toplantılarının sekreteryasını yapar. Bu kapsamda;

a) Mecliste görüșülmesi gereken konular, istemde bulunan müdürlüğün, Meclis Bașkanlığı adına yazılan bir yazıyla, Bașkanlık Makamına sunulduktan sonra, Bașkanın havalesi ile Meclis gündemine alınmasını sağlamak, yine mecliste görüșülmesi gereken konulara ait olan ve Yazı İșleri Müdürlüğü’ne gönderilen evrakın da, Bașkanın emir ve direktifleri doğrultusunda, Meclis gündemine alınmasını sağlamak,

 b) Meclis toplantı tarihi, yeri, saati ve gündem maddelerinin, Yasada belirtildiği șekilde hazırlanmasını sağlamak, en az üç gün önceden Meclis Üyelerine bildirmek, ayrıca bu konudaki Bașkanlık duyuru ve çağrısını, çeșitli yöntemlerle halka duyurulmasını sağlamak,

 c) Belediye Kanunu ve diğer kanunlara göre meclise gönderilen evrakların, takip ișlemlerini Kanunlarda belirtilen șekil ve koșullara uygun olarak, süresi içerisinde sonuçlandırılmasını sağlamak. (Birimlerce önerilen konuların; kanun, tüzük, yönetmelik hükümlerine göre olduğu açıkça belirtilmiș olması gerekir.)

ç) Meclis üyelerinin, meclis toplantılarına gelip gelmediklerini belirlemek amacıyla her birleșim için, üzerinde toplantı tarihi ile meclis üyelerinin isim ve imzaları bulunan hazurun listelerini olușturmak, meclis üyelerine toplantı girișinde imzalatmak ve olușturulan bu listelerin bir suretinin Meclis Üyesi Huzur Haklarının ödenmesi için, Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne gönderilmesini sağlamak.

d) Bir önceki meclis toplantısında alınan Meclis Kararlarını, sonraki ilk meclis toplantısında, meclis üyelerine dağıtmak,

e) Meclis toplantılarının yapılabilmesi için, toplantı sırasında ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzemeyi toplantı salonuna götürmek, meclis salonu ve görevlilerinin organizesini yapmak ve toplantıların sağlıklı bir șekildegerçekleșmeni sağlamak,

 f) Meclis ișleyișinin, görüșmelerinin, karar alma șekil ve yöntemlerinin kanun ve yönetmelik hükümleri dâhilinde yapılmasını sağlamak,

g) Meclisten İhtisas Komisyonlarına havale edilen evraklar hakkında ilgili birimi bilgilendirmek, ilgili dosya veya evrakı, komisyonu toplamak üzere ilgilisine teslim etmek,

ğ) Meclis üyelerince, Meclis Bașkanlığına verilen soru önerge örneklerinin, ilgili müdürlüğe gönderilmesini ve gelen yanıtların, Bașkana sunulduktan sonra, önerge sahibine iletilmesini sağlamak,

h) Meclis kararlarının yazılması, Meclis Bașkanı ve Katiplere imzalatılması, onaylatılması ve konularına göre ilgili müdürlük ve birimlere gönderilmesini sağlamak,

ı) Kaymakamlığa gönderilmesi gereken Meclis Karar ve evraklarını hazırlamak, yasaların belirlediği zaman içerisinde göndermek ve sonucu hakkında ilgili birim müdürlüğüne ve Belediye Bașkanına bilgi vermek.

i) Meclis toplantılarının görsel ve ișitsel kayıtlarını ve bu kayıtların çözümünü yaptırmak, toplantı tutanaklarını tutmak ve redakte etmek (yazılı metinde imla, yazım kuralları, noktalama ișaretleri gibi hataları düzeltmek), meclis kararlarını ve komisyon raporlarını yazmak, Meclis Bașkanı ve Katipler ile Komisyon Üyelerinin imza ișlemlerini tamamlatmak, alınan tüm kararlar için mevzuatta öngörülen süreler içinde gerekli diğer ișlemlerin yapılmasını sağlamak.

 j) Meclis Kararları kesinleștikten sonra, karar özetlerini hazırlamak, halkın bilgilendirilmesi amacı ile Belediyenin internet sitesinde yayınlanmasını ve İlçenin muhtelif yerlerinde bulunan ilan tahtalarına asılmak sureti ile duyurulmasını sağlamak,

k) Meclis evraklarının düzenli olarak, kayıt ve arșivlemeișlemlerini yapmak,

l) Meclis çalıșmaları ve müzakerelerini tutanak haline getirmek ve bu tutanakları müdürlük arșivinde süresi içerisinde saklamak.

m) Kesinleșen kararları bekletmeksizin ilgili birimlere bildirmek.

n) Belediye Meclisi Çalıșma Yönetmeliğindeki hükümler saklı kalmak ve Bașkanlık Makamına bilgi vermek kaydıyla; ilgililerin talebi halinde, Meclis kararlarının aslı gibidir onayı yapılmıș nüshalarını ilgili kiși ve kurumlara vermek.

o) Belediyemizin Basın İlan Kurumu aracılığı ile yapılması gereken ilanlara ilișkin ilan evraklarının takibini yapmak, ilanların yasal süresi içerisinde yayınlanmasını sağlamak, Görevli Personel: İș ve ișlemlerin yürütülmesinden, hatalı karar yazımından ve her türlü evrak kaybından, Müdürlüğe karșı sorumludur. Üst Yöneticilerin mevzuat hükümlerine uygun olarak verdikleri diğer görevleri de yapmak zorundadır.

B) Encümen Bölümünün Görev ve Sorumlulukları Belediye Encümenin sekreterya görevini yapmak. Bu kapsamda;

a) “Encümende, sadece Bașkan tarafından havale edilen evraklar görüșülebilir. Encümen evrakları havale tarihinden en fazla yedi gün sonrasına kadar görüșülmelidir. Encümene gönderilecek yazılarda silinti, kazıntı olmaması esastır. Düzeltme ve çizinti varsa da üzerleri mühürlenmiș ve imzalanmıș olmalı” hükümlerine göre, personelce teslim alınan evrakların, bahsedilen özelliklere sahip olup olmadığına dikkat etmek,

b) Toplantı yerinin, gün ve saatinin Encümen Üyelerine duyurulmasını sağlamak,

c) Daire Müdürlükleri ile Birimlerin; Encümende görüșülmek üzere Bașkanlık Makamınca havale olunan tekliflerini teslim almak, Encümen gündemini olușturmak, gündem konularını anlașılır bir dille, açık ve öz olarak yazmak, hazırlanan gündemi çoğaltarak Encümen Üyelerine dağıtmak,

ç) Encümence, usul ve esas yönünden uygun görülmeyen evrakları müdürlüğüne iade etmek.

d) Encümeninin salt çoğunluk olmaması nedeniyle toplanamaması halinde, durumun karar defterine yazılmasını sağlamak.

 e) Encümen toplantılarına katılmak, Encümen salonunu ve görevlilerin organizesini yapmak, Encümen toplantılarının sağlıklı bir șekildegerçekleștirilmesini sağlamak,

 f) Gündeme alınan konuları ve encümence bu konular hakkında alınan kararları Encümen karar defterine yazmak, karar defterinin Encümen Bașkan ve üyeleri tarafından imzalanmasını sağlanmak,

g) Encümen toplantılarında ihtiyaç duyulabilecek her türlü malzemeyi toplantı salonunda hazır bulundurmak,

ğ) Encümende verilen kararları numaralandırarak, metin haline getirmek ve karar metninin Encümen Bașkan ve üyeleri tarafından imzalanmasını sağlamak, yazılan karar metinlerinin ilgili birimlere zamanında ulaștırılmasını sağlamak, encümen kararına katılmayan üyelerin, karara katılmayıș nedenlerini, karar metnine ve karar defterine aynen yazmak ve imzalattırmak,

h) Encümen evraklarını düzenleyip, gerekli kayıt ve arșivlemeișlemlerini yapmak, ı) Bașkanlıktan, Encümene gönderilen evrakın, zamanında ve eksiksiz olarak ilgili servise iletilmesini sağlamak,

i) İmza ișlemleri tamamlanan kararları gecikmeden ilgili birimlere göndermek.

j) Encümen üyeleri aylık ödenekleriyle ilgili olarak, Encümen Toplantı tarihleri ve bu toplantılara katılan üyelerle ilgili, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile yazıșma yapılmasını sağlamak, k) Belediye Meclisi Çalıșma Yönetmeliğindeki hükümler saklı kalmak ve Bașkanlık Makamına bilgi vermek kaydıyla; ilgililerin talebi halinde, Encümen kararlarının aslı gibidir onayı yapılmıș nüshalarını ilgili kiși ve kurumlara vermek. Görevli Personel: İș ve İșlemlerin yürütülmesinden, hatalı karar yazımından ve her türlü evrak kaybından Müdürlüğe karșı sorumludur. Üst yöneticilerin mevzuat hükümlerine uygun olarak verdikleri diğer görevleri de yapmak zorundadır.

Uygulama Usul ve Esaslar, Ortak Hükümler ve Koordinasyon

MADDE 11)Müdürlükler ile bağlı birimler; bu yönetmelikteki ilkeler çerçevesinde olmak kaydıyla, müdürlüğün görev alanına giren iș ve ișlemleriașağıda belirtilen mevzuat hükümlerine uygun olarak yerine getirir. Bu yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde, yürürlükteki ilgili mevzuat hükümlerine uyulur.

a)  5393 sayılı Belediye Kanunu,

b) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu,

c) 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu,

ç) 5018 sayılı Kamu mali Yönetimi ve Kontrol Kanunu,

d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu,

e) 4857 sayılı İș Kanunu,

f) 6331 sayılı İș Sağlığı ve Güvenliği Kanunu,

g) 3071 sayılı Dilekçe Hakkının Kullanılmasına Dair Kanun,

h) 4982 sayılı Bilgi Edinme Kanunu,

ı) 6245 sayılı Harcırah Kanunu,

i) Belediye Meclisi ÇalıșmaYönetmeliği,

j) İlgili bakanlıkların Tebliğ ve Genelgeleri ve İlgili diğer Mevzuat,

Ortak Hükümler

MADDE 12) Yazı İșleri Müdürlüğünde çalıșan tüm personel;

a) Tetkik ișlerini, göreve gidecekleri yerleri ve yapıkları, yapacakları ișleri gizli tutar. Bu konuda yetkili ve ilgililerden bașkasına açıklamada bulunmaz.

b) Irk, sınıf ve unvan farkı gözetmeden, her vatandașaeșit davranır.

c) Herhangi bir nedenle görevlerinden ayrılan personel; korumak ve saklamakla görevli evrakı, kendisinden sonra göreve bașlayan personele devretmedikçe, görevinden ayrılamaz.

 ç) Müdürlüğü ilgilendiren çeșitli hizmetlerin, uyumlu ve düzenli yürütülmesi, personel arasındaki düzenin sağlanması için herkes gayret ve çaba gösterir. Olumsuz bir durumda konu müdüre yansıtılır. Müdür bu konuda gerekli önlemleri alır.

d) Belediye hizmetlerinde; hesap verebilirlik ilkesine uygun hareket edilir, uygulamalarda adaletli olmaya, kaynakların kullanımında etkili ve verimli olmaya çalıșılır.

e) Anayasaya, kanunlara, belediye mevzuatına ve hizmet standartlarına uygun olarak çalıșır.

f) Faaliyetleri; Belediyemiz misyonu, vizyonu ve hizmet kalitesine paralel bir anlayıșla yürütür.

g) Uygulamalara ilișkin kayıt ve belgeleri her an denetime hazır bulundurur.

ğ) Kayıtları usulüne uygun saydam ve erișebilir bir șekilde tutar.

h) Yazı İșleri Müdürlüğü faaliyet konularına ilișkin mevzuatı takip edip, mevzuatın gereklerini süresi içinde yerine getirir.

 

 

Koordinasyon

MADDE 13)

a) Müdürlükler arası yazıșmalar Müdürün imzası ile yürütülür.

b) Müdürlüğün, Belediye dıșı özel ve tüzel kișiler, Valilik, Kamu Kurum ve Kurulușları ve diğer șahıslarla ilgili gerekli görülen yazıșmalar; yazıyı tanzim eden personelin ve Müdürün Belediye Bașkanının veya BașkanVekilinin imzası ile yürütülür.

Mali Hizmetler Müdürlüğünün Görev, Yetki ve Sorumlulukları

MADDE 14)Saltukova Belediye Bașkanlığı Mali Hizmetler Müdürlüğü tüm çalıșmalarında;

 a) Karar alma, uygulama ve eylemlerde șeffaflık,

 b) Hizmetlerin temin ve sunumunda yerindelik ve ihtiyaca uygunluk,

 c) Hesap verebilirlik,

d) Kurum içi yönetimde ve ili ilgilendiren kararlarda katılımcılık,

 e) Uygulamalarda adalet ve hizmette eșitlik,

f) Belediye kaynaklarının kullanımında etkinlik ve verimlilik,

g) Hizmetlerde geçici çözümler ve anlık kararlar yerine sürdürülebilirlik, temel ilkelerini esas alır.

Müdürlüğün Görev ve Yetkileri

MADDE 15)Așağıda sayılan görevler, Mali Hizmetler Müdürlüğü tarafından yürütülür:

1) İzleyen iki yılın bütçe tahminlerini de içeren idare bütçesini,  yıllık performans programına uygun olarak hazırlamak ve idare faaliyetlerinin bunlara uygunluğunu izlemek ve değerlendirmek.

2) Mevzuat uyarınca belirlenecek bütçe ilke ve esasları çerçevesinde, ayrıntılı harcama programı hazırlamak

3) Bütçe kayıtlarını tutmak, bütçe uygulama sonuçlarına ilișkin verileri toplamak, değerlendirmek ve bütçe kesin hesabı ile mali istatistikleri hazırlamak.

4) İlgili mevzuatı çerçevesinde idare gelirlerini tahakkuk ettirmek, gelir ve alacaklarının takip ve tahsil ișlemlerini yürütmek.

5) İdarenin mülkiyetinde veya kullanımında bulunan tașınır ve tașınmazlara ilișkin icmal cetvellerini düzenlemek.

6) Mali kanunlarla ilgili diğer mevzuatın uygulanması konusunda üst yöneticiye ve harcama yetkilerine gerekli bilgileri sağlamak.

7) İdarenin, diğer idareler nezdinde takibi gereken mali iș ve ișlemlerini yürütmek ve sonuçlandırmak.

8) Ön mali kontrol faaliyetini yürütmek

9) İdarenin muhasebe hizmetlerini yürütmek

10) Birim bütçe taslağı programını zamanında hazırlamak.

11) Bütçeyi hazırlamak

12) Ayrıntılı harcama ve finansman programlarını harcamak.

13) Bütçe ișlemlerinigerçekleștirmek ve kayıtlarını tutmak,

14) Bütçe uygulama sonuçlarını raporlamak

15) İdare faaliyetlerinin bütçeye uygunluğunu izlemek ve değerlendirmek,

16) Mali konularda üst yönetici tarafından verilen diğer görevleri yapmak Belediye’nin bütün giderlerinin mevzuata uygun olarak yapılmasını sağlamak,

17) Muhtaç asker ailelerine yapılan düzenli yardımlar ile ilgili ödemelerin takip ve kontrol edilmesini sağlamak,

18) Ödeme evraklarının tanzimi ve teslimat müzekkeresi düzenlenmesi ișlemlerinin yapılmasını sağlamak,

19) Kamu kurum ve kurulușlarına gelir kalemlerinden ayrılması gereken yasal payların ilgili emanet hesaplara alınmasını ve emanet hesaplarının takibi ile ilgili çalıșmaların kontrol ve koordine edilmesini sağlamak,

20) Mevzuat gereği, Belediye’nin yükümlülükleri arasında bulunan çeșitli harç, vergi fon vb. ödemelerin yapılmasını sağlamak.

21) Mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.

22) Bütçe kesin hesabını hazırlamak.

23) Mali yönetim dönemine ilișkin icmal cetvellerini hazırlamak.

25) Mali istatistikleri hazırlamak.

24) Birimi yönetir, yeterli sayı nitelikte personel istihdamını, personelin eğitimini ve yetiștirilmelerini sağlayacak çalıșmalaryapar.Personelinperformansını, her türlü özlük ve sosyal haklarını izler.

25) Birimin görev dağılımını yaparak hizmetlerin etkili süratli ve verimli bir șekilde sunulmasını sağlar.

26) Birimin yazıșmalarını yürütür, idarenin diğer idareler nezdindeki mali iș ve ișlemlerini izler ve sonuçlandırılmasını sağlar.

27) İdarenin mali yönetim ve kontrol sisteminin etkili bir șekildeçalıșması için gerektiğinde harcama yetkilileri ile toplantı yapar, üst yöneticiyi bilgilendirir ve önerilerde bulunur.

28) İç ve dıș denetim sırasında denetçilere bilgi ve belge sağlar.

29) Bütçe, mali tablolar, kesin hesap, faaliyet raporu ve diğer raporların süresinde hazırlanmasını, onaylanmasını ve ilgili yerlere gönderilmesini sağlar.

30) Gelirlerin azalmasına veya giderlerin artmasına neden olacak ve idareye yükümlülük getirecek kararların mali analizini yapar.

31) Gerektiğinde mali mevzuatın uygulanmasına yönelik açıklayıcı düzenlemeler hazırlar.

32) Mali hizmetlerin saydam, planlı. İdarenin amaçlarına ve mevzuata uygun bir șekilde yürütülmesi için gerekli önlemleri alır. Mali Hizmetler Müdürü, görev ve yetkilerinden bazılarını üst yöneticinin onayıyla alt birim yöneticilerine devredebilir.

 Mali Hizmetler Müdürünün Sorumlulukları

MADDE 16) Mali Hizmetler Müdürü, birim görevlerinin yerinde ve zamanında yerine getirilmesinden üst yöneticiye karșı sorumludur.

 Birim müdürü; a) Harcama birimleri arasında mali yönetim ve kontrol alanında koordinasyon sağlanmasından,

b) Birim hizmetlerinin etkili, süratli ve verimli bir șekilde yürütülmesinden,

c) Gelirlerin zamanında tahakkuku ve gelir ve alacakların süresinde takip ve tahsilinin sağlanmasından,

d) Ödeneklerin planlanarak ilgili yerlere zamanında gönderilmesinden,

e) Ön mali kontrole ilișkin faaliyetlerin etkili bir șekilde yürütülmesinden,

f) Birim tarafından hazırlanması gereken plan, program, bütçe, kesin hesap, mali tablolar ve diğer raporlar ile mali istatistiklerin zamanında hazırlanarak ilgili idarelere gönderilmesinden, g) Personelin devam/devamsızlığının izlenmesinden sorumludur.

Muhasebe Yetkilisinin Görevlendirilmesi, Görev Ve Yetkileri

MADDE 17) Muhasebe Yetkilisinin görev ve yetkileri așağıdabelirtilmiștir.

a) Muhasebe yetkilisi olarak atanacakların 657 sayılı Devlet memurları Kanununun 48. maddesinde belirtilenler ile en az dört yıllık yükseköğrenim görmüș olmak, Kamu idarelerinin muhasebe hizmetlerinde en az dört yıl çalıșmıș olmak, görevin gerektirdiği bilgi ve temsil yeteneğine sahip olmak. Muhasebe sertifikası almıș olmak, muhasebe sertifikası olmayanlar diğer șartlarıtașımaları halinde üst yönetici tarafından atanır.

 b) Gelirleri ve alacakları ilgili mevzuatına göre tahsil etmek, yersiz ve fazla tahsil edilenleri ilgililerine iade etmek.

 c) Giderleri ve borçları hak sahiplerine ödemek,

d) Para ve parayla ifade edilebilen değerler ile emanetleri almak, saklamak ve ilgililere vermek veya göndermek.

e) Mali ișlemlere ilișkin kayıtları usulüne uygun, saydam ve erișebilirșekilde tutmak, mali rapor ve tabloları her türlü müdahaleden bağımsız olarak düzenlemek.

f) Gerekli bilgi ve raporları, Bakanlığa, hizmet verilen ilgili kamu idaresinin harcama yetkilisi ile üst yöneticisine ve yetkili kılınmıș diğer mercilere muhasebe yönetmeliklerinde belirtilen sürelerde düzenli olarak vermek.

g) Vezne kontrolünü ilgili mevzuatında öngörülen sürelerde yapmak,

h) Muhasebe hizmetlerine ilișkin defter, kayıt ve belgeleri ilgili mevzuatında belirtilen sürelerle muhafaza etmek ve denetime hazır bulundurmak.

j) Muhasebe yetkilisi mutemetlerinin hesap, belge ve ișlemlerini ilgili mevzuatında öngörülen zamanlarda denetlemek veya muhasebe yetkilisi mutemedinin bulunduğu yerdeki birim yöneticisinden kontrol edilmesini istemek.

k) Hesabını kendinden sonra gelen muhasebe yetkilisine devretmek, devredilen hesabı devralmak.

l) Muhasebe birimini yönetmek,

m) Diğer mevzuatla verilen görevleri yapmak.

Gelir Tahakkuk, Tahsilat ve Takip Birimi

MADDE 18) Gelir Tahakkuk Tahsilat ve Takip biriminin görevleri șunlardır:

a) İlgili mevzuatı çerçevesinde Belediye’nin gelirlerini tahakkuk ettirmek, gelir ve alacaklarının takip ve tahsil ișlemlerini yürütmek,

b) İlgili mevzuatı çerçevesinde mükelleflerin bütün kayıt kontrollerinin yapılmasını sağlamak

c) Belediye Gelirleri Kanununda adı geçen vergi, harç, katılım payı ve diğer gelirlerle alakalı vergi kayıp ve kaçak kontrollerinin yapılmasını sağlamak,

d) Emlak Vergisi Kanunun da belirtilen emlak vergilerinin kayıp ve kaçak kontrollerin yapılmasını sağlamak

e) Belediye Gelirleri Kanununda adı geçen vergi, harç, katılım payı ve diğer gelirlerle alakalı vergi kayıp ve kaçak kontrollerin yapılmasını sağlamak,

f) Mükelleflerle ilgili usulüne uygun yoklama tutanağıyla tespitler yapmak, tespite ilișkin yoklama tutanağını mer’i mevzuat gerekleri doğrultusunda ilgili mükellef ve birimlere verilmesini sağlamak,

g) Müdürlüğe intikal eden mükelleflerle ilgili dilekçelerin gereğini yaprak ișlemi sonuçlandırmak

h) Mükelleflere elden teslim edilmesi gereken ihbarname, tebligat vb. evrakın usulüne uygun tebliğ edilmesini sağlamak,

ı) Belediye Gelirleri Kanunu’nda ve diğer mer’i mevzuatta ifade edilen gelirlerin tahakkuk ișlemlerinin yapılmasını sağlamak.

i) Tahakkukta diğer Müdürlüklerle alakalı olan gelirlerinin tahakkuk ișlemlerinin yapılmasını sağlamak,

j) Tahakkuk görevlerinin icrası esnasında diğer ilgili Müdürlüklerle koordineli çalıșmak,

k) Tahakkuku tahsile bağlı olan gelirlerin tahakkuk ișlemleri için ilgili birimlere koordineli çalıșmak,

m) Belediye sınırları içinde bulunan mükelleflerden yasalar çerçevesinde Belediye tarafından alınması gereken: emlak Vergisi, İlan ve Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, Çevre Temizlik Vergisi, ișgal Harcı, Tatil Günlerinde Çalıșma Ruhsat Harcı, Ölçü ve Tartı Aletleri Muayene Harcı, Bina İnșaat Harcı, İmar Harç ve Vergileri, Harcamalara İștirak Payları, Șartlı ve ȘartsızBağıșlar, Otopark Gelirleri, Kira Gelirleri, İller Bankası Payı,İșyeri Açma Harçları, Garaj Gelirleri, Belediye Encümeni tarafından karara bağlanan ceza ve satıșlardan kaynaklanan alacaklar, Belediye Meclisi tarafından tarifeye bağlanan ücretler ile her türlü vergi, harç, pay, ücret vs. gelirin zamanında ve usulüne uygun olarak tahakkuk ve tahsil edilmesini sağlayıcı çalıșmaları kontrol ve koordine etmek.

n) Tahsilatı gecikenlere ödeme emri gönderilmesini sağlamak.

o) Ödemenin yapılmaması durumunda haciz ișlemlerininbașlatılması ve yapılmasını sağlamak,

ö) Eskiye yönelik alacak kayıtların tutulmasını ve tahsil olunan paraların bankaya yatırılmasını sağlamak,

p) Gelirin sağlanması amacıyla, gerçekleștirilecek giderlerin tahakkukunu ve takibini yapmak.

r) Tahsilatla ilgili raporlar, icmaller, ve cetvellerin hazırlanmasını sağlamak,

s) Tahakkuklu ve tahakkuksuz gelirler ile takipli ve takipsiz gelirlerin tahsilat takiplerini kontrol etmek.

ş)Tahsilat yapılamayan gelirleri raporlama düzeni içerisinde takip etmek, tebligat, ödeme emri, haciz yolları ile tahsilatların yapılmasını kontrol etmek, yapılacak tebligatların hazırlanması ve dağıtılmasını organize etmek,

t) Aylık gelir tablosu hazırlanmasını sağlayarak amirine sunmak, gelirlerin eğilimleri ile ilgili amirini bilgilendirmek.

u) Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile amiri tarafından verilen görevlerin icra edilmesini sağlamak.

Memurların  Görevleri

MADDE19) Mali Hizmetler Müdürünün direktifleri doğrultusunda, Müdürlük görevlerinin yürütülmesi ve memurların düzenli tertipliçalıșmasını sağlamakla görevlidir. İșlemlerin eksiksiz ve zamanında yapılmasını sağlar. Kendine verilen ișleri mevzuata uygun olarak tam ve zamanında yapmakla görevlidir. Birimin faaliyet ve çalıșmalarını değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak amacıyla Birim Müdürünün bașkanlığında alt birim yöneticilerinin katılımı ile her ay düzenli toplantılar yapılır. Bu toplantılarda, birimin faaliyetleri ve gerçekleștirilenișlemler, sorunlar, görüș ve öneriler değerlendirilerek bilgi paylașımıiș birliği ve uyum sağlanır.

Mali Hizmetler Müdürlüğünde kullanılacak defter, kayıt ve belgeler, aynı bilgileri içerecek şekilde elektronik ortamda da düzenlenebilir. Bu șekilde düzenlenecek defter, kayıt ve belgeler, gerektiğinde çıktıları alınarak sayfa numarası verilmek ve yetkililerince imzalanmak suretiyle konularına göre açılacak dosyalarda muhafaza edilir.

Mali Hizmetler Müdürlüğüne gelen ve giden her evrak bekletilmeksizin kayda alınarak gelen ve giden evrak Bilgisayar sisteminde (otomasyonda) izlenir. Yazıșmalar sınıflandırılarak standart dosya planına göre dosyalanır ve arșiv düzenine göre korunur.

 

DÖRDÜNCÜBÖLÜM

BELEDİYE BİRİMLERİNİN GÖREV, YETKİ VE SORUMLULUKLARI

FEN İŞLERİ BİRİMİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MADDE 20)Fen İşleri BirimiPersonelin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

a ) Mühendis:

1) Mühendis, görev alanına giren bütün konularda personelle ilgili olarak idari unvan vermemek şartı ile gerekli görevlendirmeleri yapmak, kendisine bağlı birim ve birim sorumlularının görevlerini tespit ve tayin ile uygulamalarını takip etmek, faaliyetlerini denetlemek,aksaklıklarını gidermek, yıllık, aylık, haftalık ve gerekirse günlük çalışma programlarını hazırlamak, hazırlatmak ve bu programlara göre sevk ve idarelerini temin etmek , bu konularla ilgili olarak üst makamlara gerekli raporları sunmak.

2)Yapımı gerçekleştirilen işlerin şantiyelerini denetlemek, aksaklıkların sorumlu taşeron,müteahhit ve Denetim Teşkilatı tarafından giderilmesini temin etmek.

3) Yatırımların izlenmesi ve bu yatırımların ; 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu, Genel ve Teknik Şartnameler ile Kontrol Yönetmeliği’ne,diğer yasal mevzuata ve iş programına uygun şekilde yürütülmesini temin etmek.

4) 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu gereği yapılan ihalelere Denetim Teşkilatını atamak ve süreyan marifetiyle kontrol ettirmek.

5)Birimi ilgilendiren konularda gerekli bilgi akışını sağlamak; Başkanlık Makamından aldığı talimatları yerine getirmek.

6) Başkanlık Makamı tarafından istenen her türlü bilgi, belge ve raporu hazırlamak sunulmasını temin etmek, bilgi akışını sağlamak.

7) Her türlü malzeme , demirbaş ve telsiz ihtiyacını temin etmek.

8) Vatandaş şikayet ve taleplerini değerlendirmek.

b ) Teknisyen:

1)Şantiye ve inşaatlarda veya yollarda çalışan personelin güvenlik tedbirlerini almak ve sağlık kontrollerini yaptırmak.

2) Sınıf, etiket ve unvan farkı gözetmeden her vatandaşa eşit davranır.

3) Mesai bitiminde masa üzerindeki evraklarını kendilerine ait dolap ve masa gözlerine koyar ve kilitler.

4) Herhangi bir nedenle görevlerinden ayrılan personel, korumak ve saklamakla görevli evrakı kendisinden sonraki göreve başlayan personele görevi devretmedikçe görevinden ayrılamaz.

5)Birim kapsamında hazırlanacak mal alımı, bakım-onarım hizmet işi ve yapım işleri ihale dosyalarının hazırlanmasını sağlamak ve komisyonlarda görev almak.

6) Görevlendirme sonucu ihale edilen işlerin kontrol teşkilatında bulunmak.

7) Görev ve çalışmaları yönünden Birim Amirine karşı sorumludur. Mevzuat hükümlerine uygun verilen diğer görevleri de yapar.

8) Verilen işi öngörülen bütçe sınırları içerisinde kalarak en az maliyetle yerine getirir.

9) Kendisinin verimli ve etkin çalışmasına yardım edecek bütün konularda bilgisini devamlı artırır.

10) Faaliyeti için amirince talep edilen veya faydalı gördüğü bütün raporları eksiksiz hazırlar.

11) Verilen direktife uygun iş ve işlemleri gerçekleştirir.

12) Yaptığı işle ilgili evrak ve bilgileri sürekli kontrol eder.

13) Başkanlığa ilişkin bilgilerin dışarı sızmaması hususunda azami itinayı ve dikkati gösterir, yaptıkları, yapacakları işleri gizli tutar, bu konuda yetkili ve ilgililerden başkasına açıklamalarda bulunmaz. Ayrıca, tetkik işlerini, göreve gidecekleri yerleri ve yaptıkları, yapacakları işleri gizli tutar. Bu konuda yetkili ve ilgililerden başkasına açıklamada bulunamaz.

14) Beldedeki kanalizasyon arızalarına müdahale edilmesi,
15) Kanalizasyon bacalarının sürekli temizlenmesi ve kontrol edilmesi,
16) Belirlenen güzergahlara yeni kanalizasyon hatlarının döşenmesi,
17) Yağmursuyu ızgaralarının rutin aralıklarda temizlenmesi ile yağmur suyu hatlarının bakımının ve temizliğinin yapılması,
18) Kaçak kanalizasyon bağlantılarının takip edilmesi ve engellenmesi,

19) Konut ve işyerlerinin kanalizasyon şebekesine dahil edilmesi için izin verilmesi,
20) Beldedeki kanalizasyon arızalarına müdahale edilmesi,
21)Kanalizasyon ve yağmursuyu hatlarının tamamına hakim olup ihtiyaç duyulan yerlerin planlamalarının yapılması,
22)Terfi istasyonlarının sorunsuz çalışmasının sağlanması,
23)Yeni yerleşim birimlerinin atık su şebekelerinin yapılması,
24)Arızalı olan atık su şebekelerinin tamiri, yenilenmesi, bakımının yapılması,
25)Görevlendirme sonucu ihale edilen işlerin kontrol teşkilatında bulunması,

Evrak Kayıt Sistemi ve Yazışmalar

MADDE 21)Mühendis veya Teknisyen,birime gelen ve giden her evrak bekletilmeksizin, tarih ve sayılarına göre kayda alınarak ilgili evrak defterinde izlenir. Kaydı yapılan evrak yetkili tarafından ilgilisine havale edilir. Personel, yapılması gerekli işlemleri zamanında ve noksansız yapmakla yükümlüdür. Yazışmalar sınıflandırılarak standart dosya planına göre dosyalanır ve arşiv sistemine göre korunur. Belediye birimleri arasındaki yazışmalar müdürün imzası ile yürütülür. Belediye dışı yazışmalar Başkan ya da görevlendireceği Başkan Vekilinin imzası ile yürütülür.

Bilgi Verme Yasağı

Birimlerin evrak ve dosya memurları gizli olmasa bile evrak ve işlemin sonucuna ait bilgi veremezler ve basına açıklamada bulunamazlar. Bilgi alacak kişiler, bilgileri Amirden veya bilgi edinme prosedürü çerçevesinde yetki verilen görevliden alırlar.Bu kurallara aykırı davranan personel hakkında kanuni işlem yapılır.

Disiplin Cezaları

Birimin çalışan tüm personelle ilgili disiplin işlemlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak yürütür.

İzin hakkı

Birim personelinin izinleri yürürlükteki kanunlara göre ve teşkilatın işleyiş düzenini aksatmamak kaydı ile verilir. İzin planlaması yıllık olarak görevli birim amirinin görüşü alınarak yapılır.

Ödüllendirme

Görevlerinde üstün başarı ve yararlılık gösteren birim personeline, başarı ve

yararlılığının derecesine göre yürürlükteki kanun hükümlerine uygun olarak ödül verilebilir.

 

İTFAİYE HİZMETLERİ BİRİMİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MADDE 22)İtfaiye Hizmetleri Biriminin Görevleri;

İtfaiye teşkilatının görevleri şunlardır:

a-Yangınlara müdahale etmek ve söndürmek.

b-Her türlü kaza,çökme,patlama,mahsur kalma ve benzeri durumlarda teknik kurtarma gerektiren olaylara müdahale etmek ve ilk yardım hizmetlerini yürütmek, arazide su üstü ve su altında her türlü arama ve kurtarma çalışmalarını yapmak.

c-Su baskınlarına müdahale etmek.

ç-Doğal afetler ve olağan üstü durumlarda kurtarma çalışmalarına katılmak.

d-Binaların yangından korunması hakkında yönetmelik ile verilen görevleri yapmak.

e-Halkı, kurum ve kuruluşları İtfaiye hizmetleri ile ilgili olarak bilgilendirmek alınacak önlemler konusunda eğitmek ve bu konuda tatbikatlar yapmak.

f-Kamu ve özel kuruluşlara ait İtfaiye birimleri ile gönüllü itfaiye personelinin eğitim ve yetiştirilmesine yardım etmek ve gerektiğinde bu birimlerle iş birliği yapmak.

g-Belediye sınırları dışındaki olaylara müdahale etmek.

ğ-Belediye sınırları içerisindeki bacaları temizlettirmek ve yangına karşı önlemlerini denetlemek.

h-Talep edilmesi halinde orman yangınları söndürme çalışmalarına katılmak.

ı-İmar planlarına göre parlayıcı, patlayıcı ve yanıcı madde depolarının yerini tespit etmek.

i-İşyeri,eğlence yeri,fabrika ve sanayi kuruluşlarını yangına karşı önlemler yönünden denetlemek, bu konuda mevzuatın ön gördüğü izin ve raporları vermek.

j-Belediye Başkanının verdiği diğer görevleri yapmak.

k-İtfaiyenin temel görevleri: yangın,sanayi kazaları,deprem ve diğer doğal afetlerdir.

l-Susuz mahallelere istenildiğinde su dağıtmak. 

Çalışma düzeni

İtfaiye hizmetleri resmi tatil günleri de dahil olmak üzere 24 saat iş  esasına göre yürütür. İtfaiye personelinin çalışma saatleri vardiyalar şeklinde düzenlenir, ve bütçe kanunu hükümlerine göre fazla mesaileri ödenir. Personel yetersizliği nedeniyle itfaiye hizmetlerinin aksamaması için iş kanunu hükümlerine göre işçi çalıştırılır. 

Kadro ve Ünvanlar

Belediye İtfaiye teşkilatı norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin esaslara göre;İtfaiye Çavuşu, İtfaiye Eri ve norm dışı şahşa bağlı İtfaiye Onbaşısı kadrolarından oluşmaktadır.

İtfaiye Personelinin Görevleri 

İtfaiye Birim Amirinin Görevleri

(1) İtfaiye teşkilatında en üst amir itfaiye birim amiridir ve başlıca görevleri şunlardır:

                a) İtfaiye hizmetleri ile itfaiye destek hizmetlerini bir bütün olarak itfaiye stratejileri doğrultusunda planlamak, yönlendirmek, koordine etmek ve denetleyerek hizmetin etkin ve verimli bir şekilde yürütülmesini sağlamak,

                b) Personelin hizmet içi eğitimini yaptırmak, hizmet verimliliklerini ve mesleki bilgilerini geliştirme

               c) Motorlu araçlar dahil tüm malzeme ve teçhizatın ikmal, bakım ve onarımını yaptırmak; hizmete hazır durumda tutmak, teknolojik gelişmelere uygun olarak yenilenmesini sağlamak,

                d) Belediye başkanının izniyle itfaiye hizmetleri konusunda kamuoyunu bilgilendirmek,

                e) Yangına ve su kaynaklarına ulaşım genel planı yapmak,

                f) Yıllık istatistiklerin tutulmasını sağlamak, değerlendirmek ve ilgili kuruluşlara göndermek,

                g) İlgili mevzuat ve standartlara uygun olarak yangın hidrantlarının konulacağı yerleri belirleyerek ilgili kuruluşlara bildirmek ve çalışır durumda olmalarını sağlamak,

                h) Kamu ve özel kurumlara ait itfaiye kuruluşlarını denetlemek ve işbirliğini sağlamak, talep üzerine eğitimlerini vermek ve gerektiğinde yardıma çağırmak,

                ı) Halkı, kurum ve kuruluşları yangından korunma ve yangınla mücadele konularında bilgilendirmek tatbikatlar yapmak,

                i) Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelikle verilen görevleri yerine getirmek,

                jYangın İhbar Formunun doldurulmasını sağlamak,

                k) Yangın Raporu’nun düzenlenmesini sağlamak,

                l) Belediye Başkanının ve Belediye Başkan Vekilinin vereceği diğer görevleri yerine getirmek.

                İtfaiye erinin görevleri

                (1) İtfaiye eri; yangın söndürme, araç kullanma ve arama-kurtarma, çalışmalarını yerine getirir; itfaiye hizmet binası ve müştemilatının güvenliğini, temizliğini, araç-gereç ve teçhizatın bakım ve onarımı ile haberleşme ve yazışma gibi yürütülmesi gereken diğer iş ve işlemleri yapar.          

 

 Diğer personel

                (1) İtfaiye teşkilatında, hizmetlerin yürütülmesine yardımcı ve destek olmak üzere norm kadroya uygun olarak, itfaiye personeli dışında personel çalıştırılabilir.

 

Atama Şartları 

                İtfaiye erliğine atanma şartları

                (1) İtfaiye erliğine atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesindeki genel şartların yanı sıra;

                a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

                b) Sağlık açısından kapalı mekan, dar alan ve yükseklik gibi fobisi olmamak kaydıyla itfaiye teşkilatının çalışma şartlarına uygun olmak,

                c) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında ( +,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

                ç) 30 yaşını doldurmamış olmak,şartları aranır.

  Yazılı ve sözlü sınav

İlk defa itfaiye eri kadrolarına atanacakların Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından yapılacak Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS)’ na girmeleri ve sınav komisyonunca belirlenecek taban puanı almaları şarttır.
 

Görevde Yükselme Esasları 

Görevde yükselme şartları

Belediye itfaiye yönetmeliğinin ( R.G: tarih 21/10/2006-sayı:26326 ) madde 19´a göre işlem yapılır.

Eğitim Ve Denetim

Temel ve teknik eğitim

Belediye itfaiye teşkilatlarının yönetici personelinin, genel yangın bilgileri, sivil savunma konuları ve ilk yardım konularını içeren temel eğitimleri yapılacak yıllık programlar çerçevesinde İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğünce yapılır bu personelin her türlü eğitim giderleri kurumlarınca kendi bütçesinden karşılanır belediye itfaiye teşkilatlarının yönetici personeli teknik eğitimleri ile diğer personelin temel ve teknik eğitimleri teşkilatlarınca yapılır/ yaptırılır.

İtfaiye teşkilatlarında yapılacak eğitimler

Yerleşim yerinin konumu, özellikleri ve imkanları dikkate alınarak belediyelerin itfaiye eğitim birimi kurmaları belediye meclisince değerlendirilerek karara bağlanır. İtfaiye personelinin, yangın önleyici tedbirler, itfaiye teşkilatının araç gereç ve malzemeleri, söndürücü cihazlar, söndürme ve kurtarma usulleri, ilk yardım, yangın yerinde araştırma ve inceleme, yangının keşfi, sabotaj ve kundakçılık ile sevk ve idare hususlarında eğitim alabilmeleri sağlanır. 

 

Denetim

Belediye itfaiye teşkilatının gereği gibi işleyip işlemediği ve personelinin çalışmaları, itfaiye hizmetleri denetleme formuna göre denetlenir.                                                        

Kıyafet  

Personel kıyafeti

itfaiye personeli resmi kıyafet giymekle yükümlüdür. Personelin resmi kıyafetleri ihtiyaca ve günün şartlarına göre 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunun 211 ve İtfaiye Yönetmeliğini 35. maddesi esas alınarak, belediye tarafından  karşılanır. 

Kişisel koruyucu teçhizat

İtfaiye personeline özel kıyafetleri yanında günün teknolojisi ve mevcut TSE veya EN standartlarına uygun olarak yangın,doğal afetler ve diğer  tehlikelere karşı özel teçhizat ve kıyafetler verilir.

 Personelin sosyal hakları ve disiplin cezaları 

Yemek

Yiyecek giderleri 657 ve 4857 sayılı iş  kanununun  212.maddesi esas alınarak belediye imkanları nispetinde karşılanır.

İzin hakkı

İtfaiye personelinin izinleri, teşkilatın yangınla mücadele gücünü aksatmamak kaydıyla verilir.İzin planlaması yıllık olarak görevli birim amirinin görüşü alınarak yapılır.

 

Ödüllendirme

Görevlerinde üstün başarı ve yararlılık gösteren itfaiye personeline, başarı ve yararlılığının derecesine göre yürürlükteki mevzuat hükümlerine uygun olarak ödül verilebilir.

Sağlık taraması

İtfaiye teşkilatında çalışan yangın personeli, yılda bir kez sağlık taramasından geçirilir.

Disiplin cezaları

Birimin çalışan tüm personelle ilgili disiplin işlemlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak yürütür.

Bilgi Verme Yasağı

Birimlerin evrak ve dosya memurları gizli olmasa bile evrak ve işlemin sonucuna ait bilgi veremezler ve basına açıklamada bulunamazlar. Bilgi alacak kişiler, bilgileri Amirden veya bilgi edinme prosedürü çerçevesinde yetki verilen görevliden alırlar.Bu kurallara aykırı davranan personel hakkında kanuni işlem yapılır.

Araç, Teçhizat ve Malzeme 

Techizat ve malzemeler

Belediye itfaiye teşkilatında kullanılacak araç, teçhizat ve malzemelerin cins, miktar ve nitelikleri itfaiye teşkilatınca bu konuda gelişmiş ülkeler takip edilerek ihtiyaçlara en uygun olanları belirlenip tespit edilir. Teçhizat ve malzemelerin temininde TSE ve EN standartlarına uyulur.

 

ZABITA BİRİMİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MADDE 23)Zabıta Hizmetleri Biriminin Görevleri;

Zabıta Biriminin Görev, Yetki ve Sorumlulukları

1) Sorumluluk alanı sınırları içinde beldenin düzenini, belde halkının huzurunu ve sağlığını sağlayıp korumak amacıyla kanun, tüzük ve yönetmeliklerde, belediye zabıtasınca yerine getirileceği belirtilen görevleri yapmak ve yetkileri kullanmak.

2 ) Beldenin esenlik, sağlık, huzur ve düzenini sağlamakla görevli olup, bu amaçla çıkartılmış yasalardaki belediye emir ve yasaklarına riayet etmeyenler hakkında öngörülen ceza ve yaptırımları uygulamak.Belediye karar organları tarafından alınmış kararları, emir ve yasakları uygulamak vesonuçlarını izlemek.

3 ) Belediye Zabıta Yönetmeliği ve diğer ilgili mevzuatlarla Belediye Zabıtasına verilmiş

görev ve hizmetlerin yerine getirilmesini sağlamak.

4 ) Belediye’nin karar organları tarafından alınmış ve uygulanması Zabıta Biriminiilgilendiren kararların, emir ve yasakların uygulanması kontrol ve takip edilereksonuçlandırılmasını sağlamak.

5 ) Belediye cezaları ile ilgili mevzuatlar uyarınca, belediye nizam ve yasaklarının ve bunlara

dayanılarak verilen emirlerin ve hükmedilmiş cezaların yerine getirilmesi işlemlerinin

yapılmasını, kontrol ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak.

6 ) Bağlı bulunulan mer’i mevzuat hükümleri çerçevesinde Başkanlık Makamınca verilen

emir ve direktifleri yerine getirmek.

7 ) Belediye cezaları ile ilgili olarak kanunlar uyarınca belediye meclisi ve encümeninin

koymuş olduğu yasaklara aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemleri yapmak.

8 ) Belediye suçlarının işlenmesini önleyici idari tedbirleri almak, suçu işleyenlere yasalarda

öngörülen cezai işlemin uygulamasını takip ve kontrol ederek sonuçlanmasını sağlamak.

9 ) İlgili mevzuata göre denetim yetkisi bulunan işyerlerinin denetimlerini yapmak, doğrudan

işlem yapılması gerekenlere yasal işlem yapmak, ilgili birim ve kurullara bildirilmesi

gerekenleri bildirmek, kontrol ve takip edilerek sonuçlandırılmasını sağlamak.

10 ) Ruhsatsız olarak açılan veya ruhsata aykırı olarak işletilen işyerleriyle ilgili olarak İşyeri

Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümlerine göre işlem yapmak.

11 ) Belediyenin iznine, resim, vergi ve harçlarına tabi iken yükümlülüklerini yerine

getirmeyenlerin tespit edilerek haklarında gerekli yasal işlemlerin yapılmasını sağlamak.

12 ) Belediyenin diğer birimlerine talep halinde destek vererek birimlerle gerekli

koordinasyonu sağlamak.

13 ) Meydan, Cadde, Sokak ve Parklarda belediyenin belirlediği kurallara ve sağlık şartlarına

aykırı satış yapan seyyar satıcılarla bilinçli mücadele edilmesini sağlamak.

14 ) Belediyece izin verilirken taahhüt edilen şartlara uyulup uyulmadığının denetlenmesi

işlemlerini kontrol ve takip etmek.

15 ) Bulunmuş eşya ve malları, mevzuat hükümlerine ve belediye idaresinin bu konudaki

karar ve işlemlerine göre korumak; sahipleri anlaşıldığında onlara teslim etmek; sahipleri

çıkmayan eşya ve malların, mevzuatta ayrıca özel hüküm yoksa bakım ve gözetim masrafı

alındıktan sonra bulana verilmesini sağlamak.

16 ) Belediyece yerine getirileceği belirtilip de mahiyeti itibariyle doğrudan doğruya veya

ilişkisi itibariyle diğer belediye kuruluşları ile işbirliği halinde yürütülmesi yetkili belediye

organlarınca belediye zabıtasından istenen hizmetleri ifa etmek.

17 ) İlgili mevzuatların verdiği yetki çerçevesinde ilçe halkının sıhhat, selamet ve refahını

sağlamak, ilçenin düzenini bozucu hareketlere mani olmak.

18 ) Etrafı rahatsız edecek şekilde hayvan bulundurulmasına engel olmak. Belde merkezinde koku ve günlük temizliğini yapmak şartıyla 2 ‘den fazla  büyükbaş ve küçükbaş hayvan beslemek yasaktır.Kümes hayvanı civciv 5 adet ,diğer yetişkin 3 adetten fazla olamaz. Evcil kedi köpek barınak olmak kaydıyla 1 adet beslenir,Apartmanlarda her türlü hayvan beslemek kat maliklerinin tümünün onayı alınır.

19 ) Gıda maddeleri tüzüğü gereğince, açıkta satılması sakıncalı gıda ürünlerinin tespitedilmesi, zabıt tutulması ve diğer kurumlardan uzman personel talep edilerek müşterek imha raporu düzenlenerek imha edilmesi işlemlerinin yapılmasını sağlamak.

20 ) İşyerlerine verilmiş bulunan sanat ve ticaretten men cezasının yerine getirilmesi

işlemlerinin yapılmasını sağlamak.

21 ) Gecekondu Kanununa göre izinsiz yapılaşmaya meydan vermemek, izinsiz yapıların

tespitini yapmak ve fen elemanlarının gözetiminde yıkılmasını sağlamak ve gerekli diğer

tedbirleri almak.

22 ) Binalardan dışarıya soba borusu, baca, kanalizasyon foseptik ve her türlü çirkef suların

akıntı ve sızıntısının giderilmesini sağlamak, gidermeyenler ile yağmur suyu borularını tabana

kadar indirmeyenlere gerekli yasal işlemi uygulamak.

23 ) Bina önlerinde ve yollarda araç, halı vs. malzemeleri yıkamak suretiyle çevreyi

kirletenlere engel olmak.

24 ) Belediyece konulmuş her nevi sokak levhaları ile kapı numaraları ve çöp kutularının

yerlerini değiştirenlere, zarar verenlere engel olmak.

25 ) Dükkân ve binaların sokak cephelerine dikey olarak ilan-reklâm asanlara 2 metreden aşağıya izin vermemek, perde, saçak ve siper yapanlar ile tretuvar üzerine seyyar veya sabit

işaret levhası, ayaklı tabela, reklâm panosu koyanlara engel olmak, haklarında yasal işlem

uygulamak.

26 ) Her türlü inşaat tamirat artık ve molozlarını yollara, tretuvarlara, arsalara dökenlere engel

olmak.

27 ) Zabıta Hizmet Birimleri ile dışarıda görev yapan kendisine bağlı ekiplerin kontrol

edilmesi ve çalışmaların gereği gibi yürüyüp yürümediğinin denetlenmesi işlemlerini yapmak.

28 ) Gıda, Hijyen Eğitim Programı çerçevesinde diğer müdürlükler ile birlikte işyerlerinde

müşterek denetimler yapmak.

29 ) Gıda İmalatı yapan işyerlerini denetlemek.

30 ) Umuma Açık İstirahat ve Eğlence Yerlerini denetlemek.

31 ) Yüksek sesle bağırarak, ses yükseltici ve hoparlörlü araçlarla satış, reklâm, ilan yapan ve

müşteri celbi maksadıyla bağırıp çağıranlara engel olmak.

32 ) Yerleşik halde bulunan At arabalarını bölgemizden tamamen uzaklaştırıcı çalışmalar

yapmak.

33 ) Devamlı park halinde olan, çoğu zaman ilgilisi bulunamayan, çirkin görünüm arz eden,

plakasız ve değişik amaçlar için kullanılan motorlu ya da motorsuz hurda araçların bulunduğu

taktirde ilgilisince, bulunamazsa kaldırılmasını temin etmek plakalı araçların kaldırılması için

Jandarma Trafik Ekiplerine bilgi vermek, çalışmalarda ekiplere yardımcı olmak.

34 ) Belediye Gelirlerine ilişkin yasaya göre işgaline izin verilmeyen yerlerin işgaline engel

olmak.

35 ) Zabıtadan eleman bulunması gerekli çeşitli komisyonlara memur görevlendirmek,

çalışmaları takip etmek, yönlendirici işlemler yapılmasını sağlamak.

36 ) Nizam ve intizamın sağlanması amacı ile belediye suçlarını işleyenlerin takibinin

yapılması, suç işleyenlerin kovuşturulması, suçlular hakkında yasal işlemler yapılmasını

sağlamak.

37 ) Kanalizasyon ve kanal temizliği için ruhsatsız baca açan ve kanal bağlantısı yapanlara

engel olmak, bu amaçla tretuvar ve yola zarar verenler hakkında gerekli yasal işlemlerin

yapılmasını sağlamak.

38 ) Binaların herhangi bir yerinden (Kapı, pencere, balkon, teras ve apartman

aydınlıklarından) sokağa, caddeye, arsaya, bahçeye ve bitişik evlerin teras ve damlarına çöp,

kâğıt, bulaşık suyu vs. atanlara engel olmak, cezai işlem yapmak.

39 ) Binaların herhangi bir yerinden (balkon, teras ve pencerelerinden) halı, kilim, sofra bezi

vs. silkeleyenlere engel olmak, cezai işlem yapmak.

40 ) Ağaçlara çivi çakanlara, ilan yapıştıran ve asanlara engel olmak.Haklarında yasal işlem yapmak.

41 ) Dilencileri dilenmekten men etmek, haklarında yasal işlem yapmak.

42 )İşyeri ilgililerinin, çalışanlara ait sağlık muaeyene cüzdanlarını kontrol etmek ve

olmayanlar hakkında yasal işlem yapmak.

43 ) Gecekondu mevzuatı gereğince Belediye, Vakıf, hazine arazileri üzerine yapılmakta olan

gecekondu (inşai) faaliyetlerine engel olmak, yapılmış olanları yıkmak.

44 ) Görevli diğer müdürlükler ile birlikte, ulusal bayram günleri ile özellik taşıyan günlerde

yapılacak törenlerin gerektirdiği çalışmaların yürütülmesini sağlamak.

45 ) Yangın, deprem, su baskını gibi afet hallerinde görevli ekipler gelinceye kadar gerekli

tedbirlerin alınmasını sağlamak, gerektiğinde hasar tespitlerini yapmak.

46 ) Binaların yola bakan kısımlarındaki pencere, balkon, teras vs. gibi yerlere gerekli

tedbirleri almadan çiçek saksısı ve her türlü eşyayı koyanlara engel olmak.

47 ) Belediyeye kayıt edilmemiş, numara almamış, aşılama işlemini süresi içerisinde

yaptırmamış, tasmasız ve yularsız hayvan bulundurup, dolaştıranlara engel olmak, haklarında

yasal işlem yapmak.

48 ) Sivil savunma hizmetleri kapsamında yapılan çalışmalarda birim olarak üzerine düşen

görevleri ilgili birimle birlikte yerine getirmek.

49 ) Dükkânları temizlerken kirli, çamurlu ve çirkef suları yola akıtanlara engel olmak,

haklarında yasal işlem yapmak.

50 ) Yolda hastalanan, kazaya uğrayan, düşüp kalan kimseleri ve genel olarak durumları

itibari ile yersiz yurtsuz ve muhtaç durumda olanları ilgili kurumlara iletmek, esas beldelerine

göndermek veya korumak, bu maksatla gerekirse haklarında soruşturma yapmak.Ayrıca Belediyemizce nakit yardım yapılacak fakir ve muhtaçlar hakkında haklarında tahkikat yapmak.

51 ) Kanunların belediyelere görev olarak verdiği takip, kontrol, izin ve yasaklayıcı hususları

yerine getirmek.

52 ) Belde trafik akışının düzenli ve sürekli kılınması, trafik emniyeti güvenliğinin

sağlanması için Jandarma Trafik birimleri ve Belediyemiz Zabıta birimleri ile işbirliği içerisindeçalışmak.

53 ) Vatandaşların talep ve şikayetleri doğrultusunda Amirlik bünyesinde projeler

hazırlamak, uygulamak ve uygulatmak.

54 ) Yasalarda, trafik ile ilgili Amirliğe yüklenen müeyyideleri yerine getirmek, çıkması

muhtemel Trafik uygulama Yönetmeliğinde Amirliğe görev düşmesi halinde gereğini

yerine getirmek.

55 ) Belediyelerce yapılan alt yapı çalışmalarında gerekli trafik önlemlerini almak.

56 ) Belediyelerce dikilen trafik işaret ve levhalarına hasar verilmesini önlemek, verilen

hasarları tespit etmek.Hasar verenler hakkında yasal işlem yapmak.

57 ) Mer’i mevzuatın öngördüğü diğer görevler ile Başkanlıkça verilen görevlerin icra

edilmesini sağlamak.

58 ) İşyerlerindeki ölçü ve tartı aletlerinin damgalarını kontrol etmek, damgasız ölçü

aletleriyle satış yapılmasını önlemek, yetkili tamircilerin yetki belgelerini kontrol etmek,

damgalanmamış hileli, ayarı bozuk terazi, kantar, baskül, litre gibi ölçü aletlerini

kullandırmamak, kullananlar hakkında gerekli işlemleri yapmak.

59 ) Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında korunan eser, icra ve yapımların tespit

edildiği kitap, kaset, CD, VCD ve DVD gibi taşıyıcı materyallerin yol, meydan, pazar,

kaldırım, iskele, köprü ve benzeri yerlerde satışına izin vermemek ve satışına teşebbüs edilen

materyalleri toplayarak yetkililere teslim etmek.

60 ) İşyerinin açma ruhsatı alıp almadığını kontrol etmek, yetkili mercilerce verilen işyeri

kapatma cezasını uygulamak ve gereken işlemleri yapmak.İşyeri ruhsatlarını onaylamak.

61 ) Gayrisıhhi müesseseler, umuma açık istirahat ve eğlence yerlerinin ruhsatlı olup

olmadığını denetlemek.

62 ) Açılması izne bağlı işyerlerini, yasaların görev yüklediği diğer kurum elemanları ile birlikte denetlemek.

63 ) Yetkili mercilerin kararları doğrultusunda belirlenen yerler dışında kurban satılmasını ve

kesilmesini önlemek.

64 ) Çevre ve insan sağlığına zarar veren, kişilerin huzur ve sükûnunu, beden ve ruh sağlığını

bozacak şekilde gürültü yapan fabrika, işyeri, atölye, eğlence yerleri gibi müesseseler

hakkında gerekli yasal işlemleri yerine getirmek.

65 ) Umumi yerlerde aşırı derecede gürültü yapanlara gerekli ikazda bulunulur, uymayanlar

hakkında yasal işlem yapılır.

66 ) Kaçak et kesimine mani olmak.

67 ) İlgili kuruluşlar ile işbirliği halinde fırınların ve ekmek fabrikalarının ve diğer gıda

üretim yerlerinin sağlık şartlarına uygunluğunun denetiminde ilgili kuruluşların talebi halinde

nezaret etmek, ekmek ve pide gramajını kontrol etmek, gerekli kanuni işlemleri yapmak.

68 ) Sokakta Yaşayan ve Sokakta Çalıştırılan, Ticari Cinsel Sömürüye Maruz Kalan Çocuklar

ile Suça Karıştırılan Çocukların Takibi, Muhafazası, Koruma, Eğitim ve Tedavileri ile ilgili

çalışmalar yapan ilgili birimlere yardımcı olmak.

69 ) Umumi yol, kaldırım ve meydanlarda izinsiz olarak gazete, dergi ve kitapların yerde

teşhir edilerek satışını önler.

70 ) Umuma açık yerlere girer, gerekli kontrolleri yapar, sahip veya işletenlerinden kontrol

konusu ile ilgili belgeler ister ve haklarında tutanak düzenler.

71 ) Mevzuatla belediye zabıtasına tanınan yetkileri kullanmaya mani olanlar hakkında adli

kovuşturma yapılmak üzere tutanak düzenler.

72 ) Sahipsiz olup, beldede başıboş dolaşan hayvanların muhafaza altına alınmasını sağlar ve

bunlardan tehlike yaratanlar yakalanarak müşahede altına alınır. İlçe Gıda,Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak, veteriner gözetiminde gerekli tedbirler alınır.

73 ) Kanun, tüzük, yönetmeliklerin ve yetkili belediye organlarının yüklediği görevleri yerine

getirebilmek için belediye sınırları içinde tutanak düzenlemek, belge istemek, kovuşturma

yapmak, belediye emir ve yasaklarına uymayanlar hakkında adli kovuşturma yapılmasını

sağlamak üzere tutanak düzenlemeye, boşaltılması ve yıktırılması için karar bulunan yapı, ev

veya müesseselere diğer görevlilerle birlikte girmeye yetkilidir.

74 ) Belediye zabıtası amir ve memurları, görevlerine ilişkin kanun, tüzük, yönetmelik ve

emirleri bilmekle, hizmetlerini bunların hükümleri dairesinde yapmakla ve görevlerin yerine

getirilmesi sırasında birbirlerine yardım etmekle yükümlü ve sorumludurlar.

75 ) Hayvan Sağlığı ve Zabıtası Kanununa ve ilgili yönetmeliğe göre bir yerde hastalık

çıkması veya sebebi belli olmayan hayvan ölümlerinin görülmesi halinde ilgili mercilere

haber vermek, bu yerleri geçici kordon altına almak, yetkililere bu konuda her türlü yardımı

yapmak, imhası gereken hayvanların itlafına yardımcı olmak, bunların insan sağlığına zarar

vermeyecek şekilde imhasını yaptırmak.

76 ) Yol, Meydan ve tretuvarlardaki her türlü hafriyatta emniyet tedbiri almayanlara engel

olmak.Yasal işlem yapmak.

77) Belediyece yerine getirileceği belirtilip de mahiyeti itibariyle belediyenin mevcut diğer birimlerini ilgilendirmeyen ve belediye zabıta kuruluşunca yerine getirilmesi tabii olan  görevleri yapmak.

78) Belediye karar organları tarafından alınmış kararları, emir ve yasakları uygulamak ve sonuçlarını izlemek.

79) Ulusal bayram ve genel tatil günleri ile özellik taşıyan günlerde yapılacak törenlerin gerektirdiği hizmetleri görmek.

80) Kanunların belediyelere görev olarak verdiği takip, kontrol, izin ve yasaklayıcı hususları yerine getirmek. Belediye cezaları ile ilgili olarak kanunlar uyarınca belediye meclisi ve encümeninin koymuş olduğu yasaklara aykırı hareket edenler hakkında gerekli işlemleri yapmak.

81) Bulunmuş eşya ve malları, mevzuat hükümlerine ve belediye idaresinin bu konudaki karar ve işlemlerine göre korumak; sahipleri anlaşıldığında onlara teslim etmek; sahipleri çıkmayan eşya ve malların, mevzuatta ayrıca özel hüküm yoksa bakım ve gözetim masrafı alındıktan sonra bulana verilmesini sağlamak.

82) Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun hükümleri çerçevesinde etiketsiz mal, ayıplı mal  ve hizmetler, satıştan kaçınma, taksitli ve kampanyalı satışlar ve denetim konularında belediyelere verilen görevleri yerine getirmek.

83) Kanunen belediyenin izni veya vergi ve harçlara tabi iken izin alınmaksızın veya harç ve vergi yatırılmaksızın yapılan işleri tespit etmek, bunların yapılmasında, işletilmesinde, kullanılmasında veya satılmasında sakınca varsa derhal men etmek ve kanuni işlem yapmak.

84) Mahkumlara Ödettirilecek Yiyecek Bedelleri Hakkında Kanuna göre cezaevinde hükümlü olarak bulunanlar hakkında muhtaçlık durumu araştırması yapmak.

85) Belediye tarafından izin verilmeyen yerlerin işgaline engel olmak, işgaller ile ilgili tahsilat görevlilerine yardımcı olmak.

86) Sorumluluk alanı içerisinde yangın, deprem ve su baskını gibi hallerde görevli ekipler gelinceye kadar gerekli tedbirleri almak.

87) Ölçü ve tartı aletlerinin damgalarını kontrol etmek, damgasız ölçü aletleriyle satış yapılmasını önlemek, yetkili tamircilerin yetki belgelerini kontrol etmek, damgalanmamış hileli, ayarı bozuk terazi, kantar, baskül, litre gibi ölçü aletlerini kullandırmamak, kullananlar hakkında gerekli işlemleri yapmak.

88) Belediye İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsatlarına İlişkin Yönetmelik hükümleri gereğince, işyerinin açma ruhsatı alıp almadığını kontrol etmek, yetkili mercilerce verilen işyeri kapatma cezasını uygulamak ve gereken işlemleri yapmak.

89) Beldenin yabancısı bulunan kimselere yardımcı olmak.

90) Savaş ve savaşa hazırlık gibi olağanüstü hallerde sivil savunma hizmetlerinin gerektirdiği ve kendisine verilen görevleri yerine getirmek.

91) Korunmaya ve bakıma muhtaç çocukları, özürlüleri, yaşlıları ve yardıma muhtaç kişileri tespit halinde sosyal hizmet kurumlarına bildirmek.

92) Mülki idare amiri, belediye başkanı veya yetkili kıldığı amirlerin hizmetle ilgili emirlerini yerine getirmek.

93) Bu yönetmelikte sözü edilmemekle birlikte Belediye Başkanının, Kanun, tüzük, yönetmelik, kararname,genelgelerle ve Saltukova Belediye Meclisinin 05/07/2017 tarih ve 2017/27Sayılı MeclisKararıyla çıkarılan Belediye Yasaklarına İlişkinTembihnamesiyle  Birime yüklenen görevleriyerine getirmek.


Büro Hizmetleri

a ) Kabahatler Kanununa göre tanzim edilen ve büroya teslim edilen İdari Yaptırım Karar

Tutanakları listelenerek ve üst yazısı yazılarak gereği için Mali Hizmetler Müdürlüğüne

zimmet ve imza karşılığı gönderilir, dosyasında muhafaza edilir.

b ) Amirlikte yapılan tüm yazışmaların birer sureti konularına göre dosyalama sistemine

uygun olarak sınıflandırılır ve ayrı ayrı klasörlerde saklanır.

c ) Başkanlık Makamından Amirliğe intikal eden emir, talimat, ve görevlerin gereğini

yerine getirir ya da getirilmesini sağlayarak neticeden Başkanlığa bilgi verir.

 d ) Yönetmelikte belirtilmemekle birlikte Amirliğe yüklenen görevlerle ilgili her türlü

yazışmayı yapar, raporları düzenler, istenildiği şekilde istenen yere iletir.

Kadro ve Ünvanlar

Belediye Zabıta teşkilatı norm kadro ilke ve standartlarına ilişkin esaslara göre; Zabıta Komiseri ve Zabıta Memurukadrolarından oluşmaktadır.

 

Atama Şartları 

Zabıta MemurluğunaAtanma Şartları

1) Türk vatandaşı olmak.

2) Kamu haklarından mahrum bulunmamak.

3) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak.

4) Erkek adaylar için askerlik durumu itibariyle; askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak ya da askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak, 

5) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı veya bedensel engeli bulunmamak.

6) İlan edilen kadrolar için aranan diğer başvuru şartlarını taşımak.

7) Yaptırılacak güvenlik soruşturması sonucunda göreve başlamasında bir sakınca bulunmamak.

Zabıta Memuru Olmak İçin Yönetmelikteki Genel Şartlar

Zabıta memurluğuna atanmak için 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin (A) fıkrasında belirtilen genel şartların yanı sıra;

             a) En az lise veya dengi okul mezunu olmak,

             b) Tartılma ve ölçülme aç karnına, soyunuk ve çıplak ayakla olmak kaydıyla erkeklerde en az 1.67 m, kadınlarda en az 1.60 m boyunda olmak ve boyun 1 m den fazla olan kısmı ile kilosu arasında (+,-) 10 kg. dan fazla fark olmamak,

             c) Sınavın yapıldığı tarihte 25 yaşını doldurmamış olmak,

             şartları aranır.

 

 

Yazılı ve sözlü sınav

Geçerlilik süresi dolmamış KPSS puan türünden, sınav duyurusunda belirtilmiş olan asgari puanı almış olmak.           

Görevde Yükselme Esasları 

Görevde yükselme şartları

11/04/2007 tarih ve 26490 sayılı Zabıta Yönetmeliğinin 17. maddesinegöre işlem yapılır.

Çeşitli Hükümler

Zabıta kıyafetini kullanma yasağı

Belediye zabıta personeli, görevli bulunduğu fiili çalışma süresi ve görevidışında resmi kıyafetini kullanamaz. Belediye zabıta personeli için bu Yönetmelikte şekligösterilen resmi kıyafet ile işaretler, başka bir özel veya kamu kuruluşu mensubu tarafındankullanılamaz.

Kimlik belgesi

Her zabıta personeline belediye tarafından  bastırılacakbir kimlik belgesi verilir.

İzin hakkı

Zabıta personelinin izinleri yürürlükteki kanunlara göre ve teşkilatın işleyişdüzenini aksatmamak kaydı ile verilir. İzin planlaması yıllık olarak görevli zabıta birimamirinin görüşü alınarak yapılır.

Belediye zabıta görevlilerine başka hizmet verilmesi

Belediye zabıta görevlilerine zabıta hizmetleri dışında bir görev verilemez.

Ancak, olağanüstü hallerde Belediye Başkanının emri ilegeçici olarak hizmetin gerektirdiği başka görevler de verilebilir.

Ödüllendirme

Görevlerinde üstün başarı ve yararlılık gösteren zabıta personeline, başarı veyararlılığının derecesine göre yürürlükteki kanun hükümlerine uygun olarak ödül verilebilir.

Kendisine teslim edilen eşyanın iyi kullanılması ve korunması

Zabıta personeline teslim edilmiş vasıta, malzeme, teçhizat ve eşyanınkaybolması, tahribi, kötü, hor ve amaç dışı kullanımı durumunda kanunların ilgili hükümleriuygulanır.

Bilgi Verme Yasağı

Birimlerin evrak ve dosya memurları gizli olmasa bile evrak ve işlemin sonucuna ait bilgi veremezler ve basına açıklamada bulunamazlar. Bilgi alacak kişiler, bilgileri Amirden veya bilgi edinme prosedürüçerçevesinde yetki verilen görevliden alırlar.Bu kurallara aykırı davranan personel hakkında kanuni işlem yapılır.

 

 

Disiplin Cezaları

Birimin çalışan tüm personelle ilgili disiplin işlemlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak yürütür.

Hizmet ve Görevlerin İcrası, İşbirliği ve Koordinasyon

Hizmetlerin İcrası

Zabıta Amirliğindeki hizmetlerin icrası aşağıda gösterilmiştir.

  1. Görevin kabulü: Amirliğe gelen evrak bilgisayara işlenip zimmet defterine kaydedilerek ilgililerine verilir.
  2. Görevin planlanması: Zabıta Amirliğindeki çalışmalar, Amir  ve  ilgili komiser  tarafından düzenlenen plan içerisinde yürütülür.
  3. Görevin İcrası: Zabıta Amirliği tüm personeli kendilerine verilen görevleri gereken özen ve süratle yapmak zorundadır.

İşbirliği ve Koordinasyon

  1. Belediye birimleri arasında ve birim içi işbirliği ve koordinasyon:
    1. Zabıta Amirliği ile diğer birimler arasında ve birim içi koordinasyon Amir tarafından sağlanır.
    2. Zabıta Amirliğine gelen tüm yazılar kayıt memurunda toplanır, konularına göre dosyalandıktan sonra Amirlik makamına verilir.
    3. Zabıta Amiri dosyadaki evrakları havale eder ve ilgili birimlere iletir.
    4. Komiser ve ekiplerde görevli personel evrakları niteliğine göre inceler ve sonuca ulaştırır.
  2. Diğer kuruluşlarla koordinasyon: Zabıta Amirliği, Valilik ve tüm Kamu Kurum ve Kuruluşları ile özel ve tüzel kişilerle yapacağı önemli yazışmalar, sorumlu personel, zabıta komiseri ve amiri ve parafı ile Belediye Başkanı veya ilgili Başkan Yardımcısı imzası ile yürütülür.

Personelin Çalışma Düzeni

Zabıta personelinin çalışma saatleri vardiyalar halinde görevin gereğine göre 24 saat iş 48 saat istirahat veya 12 saat iş 24 saat istirahat şeklinde düzenlenebilir. Belediye zabıta memurlarının haftalık olağan çalışma saatleri 48 saati geçmeyecek şekilde düzenlenir. Ancak, personel sayısı az olan zabıtalarda 12 saat iş, 12 saat istirahat şeklinde düzenleme yapılabilir. Bu uygulamadan dolayı hizmetin sürekliliğini aksatmamak kaydıyla ve bir sıra dâhilinde personele 657 sayılı Kanunun 99. maddesi göz önünde bulundurularak ayrıca haftada bir gün ilave izin verilebilir. Belediyenin, zabıta kadrosunda personel yetersizliği varsa çalışma saatlerini düzenleme yetkisi bulunmaktadır. Bütçe Kanunu hükümlerine göre fazla mesaileri ödenir.

Birimde görevli tüm personel;

1. Biriminde yürütülen iş ve işlemler hakkındaki bilgileri izinsiz olarak kurum dışına veremezler, açıklama yapamazlar, kurumun evrak güvenliğini sağlarlar,

2. Hiçbir fark gözetmeden her vatandaşa eşit, adil ve iyi muamele yaparlar, iş ve işlemleri en seri şekilde yaparlar, kamu personeline uygun kıyafet, tutum ve davranışta olurlar, mesai ve disiplin kurallarına uyarlar.

3. Görevleri ile ilgili, doğrudan doğruya veya dolaylı olarak, hiç kimsenin hizmet, ikram  ve hediyelerini kabul edemez ve bunlarla alışverişte bulunamazlar. Bu gibi kimselerden borç para alamayacakları gibi borç da veremezler,

4. Görev yaptığı birimdeki resmi evrakları, bilgi ve belgeleri gereği gibi muhafaza ederler, Meclis, Encümen ve Başkanlık yazıları ve eki dosyalardaki bilgileri açığa vuramaz ve yetkililer dışında kimseye bilgi veremezler,

5. Mesai bitiminde masa üzerindeki evrakı dolap ve çekmecelere koyar ve kilitlerler,

6. Her türlü malzeme ve evrakın muhafazası ile şahsen sorumlu olan personel, muhtelif sebepler ile görevinden ayrılması halinde, bunları birimdeki görevliye yazılı bir  tutanak  ile devir ederler.

Çevre Koruma Biriminin görevleri,  Çeşitli ve Son Hükümler

Çevre Koruma Biriminin Görevleri

Zabıta Birimi ayrıca Çevre Koruma Birimi olarak Beldemiz mücavir alan sınırları içerisinde kalan tüm sokak ve caddelerin temizliği, çöplerinin alınması, süpürülmesi, pazar yerlerinin yıkanması, mobilya ve inşaat atıklarının toplanması, çevre ve çevre sağlığını tehdit eden tüm unsurların bertaraf edilmesi, çöp evlerin temizlenmesi, ambalaj atıklarının, tıbbi atıkların ve kullanılmış pillerin toplanması ile ilgili iş ve işlemlerin yürütülmesini sağlar.

Yönetmelikte Yer Almayan Hususlar

İş bu yönetmelikte yer almayan ancak Amirlik bünyesinde işin takibi ve yaptırılmasıyla ilgili cenaze hizmetleri, veterinerlik hizmetleri, sosyal hizmetler, çevre koruma biriminin  kapsamındaki konular, ulaşım hizmetleri , vb. konular yürürlükteki ilgili hükümler çerçevesinde,  ilgili birimler kuruluncaya kadar zabıta amirliği tarafından yürütülür. Birimlerde asil kadrolara atama yapılıncaya kadar, birim bünyesinde çalışan tüm personel (işçi, memur, vb.) yaptığı iş ve işlemlerden sorumludur.

SU İŞLERİ BİRİMİNİN GÖREV YETKİ VE SORUMLULUKLARI

MADDE 24)Su İşleri Biriminin  TeknisyeninGörevleri;

1) Beldenin su ihtiyacını karşılanması için her türlü önlemin alınması,

2) Beldenin su hatlarının tamamına hakim olarak ihtiyaç duyulan yerlerin planlamalarının yapılması, 
3) Belde de yağmurlama hattı olarak ihtiyaç duyulan yerlerin planlamasının Fen işleri Birimi  ile birlikte yapılması,
4) Beldedeki içme suyu hatlarının kontrolünün yapılması,
5) Beldeye gelen suyun mahalleler arasındaki seviyesinin sürekli kontrol altında tutulması,
6) Beldede oluşan su arızalarına zamanında müdahale edilmesi ve su israfının önlenmesi,
7)Beldedeki ana ishale hatlarının bakımının yapılması,
8) Su kuyularının, su depolarının ve terfi merkezlerinin bakımlarının yapılması,
9) Yeni su hatlarının döşenmesi, kaçak su bağlantılarının engellenmesi, 
10) Suyun dezenfekte edilmesi, yıl boyunca gerekli analizlerin ve testlerin yapılması, ilçe Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri ile şehrin en uç noktalarındaki klor seviyesinin kontrol altında tutulması,
11) Abonelerin kullandığı suyun tahakkukunun yapılması, Mali Hizmetler Müdürlüğü ile işbirliği yapılarak borçlu abonelerin sularının kesme ve açma işlerinin yapılması, su ve atık su ile ilgili tarifelerin hazırlanması,
12) Beldemizin üst kotlarına su veren tüm kuyu, terfi merkezlerindeki motopomplar ve enerji nakil hatlarının her türlü bakım onarım ve muhafazasının yapılması veya yaptırılması, 
13) Şebeke, hatlar ve depolarla ilgili projelerine ait uygulama projelerin hazırlanması veya hazırlatılması çalışmalarının sağlanması, 
14)Görevlendirme sonucu ihale edilen işlerin kontrol teşkilatında bulunması,

15)Su hattından evlerine su bağlatıp abone olan kişilerin hatlarını kontrol edip su abone plakalarının çakılması,
16)Abonelerin sayaç üzerindeki tüketim miktarını tespit ederek tahakkuk ihbarnamesi düzenleyip aboneye tesliminin sağlanması, 
17)Tahakkuk yapılan abonelerin tüketim miktarlarını belediye bilgi işlem sistemine aktarılması,
18)Mali Hizmetler Müdürlüğü ile işbirliği yaparak borcunu ödemeyen abonelerin sularını kullanıma kapatılması ve borcunu ödeyen abonelerin sularının kullanıma açılması,
19)Zabıta Müdürlüğü ile işbirliği yaparak abonelerin kaçak su kullanıp kullanmadığının tespitini yapmak, kullananları tutanak ile tespit edip cezalandırılması için belediye encümenine havale edilmesi,
20)Hesap kapatma yapan abonelerin suyunu kullanıma kapatılması,
21) Borçlu abonelere borç ihbarnamesi gönderilmesi,
22) Su sayacı bozulan abonelerin sayaçlarını değiştirtip alınan sayaçların montajının yapılması,

23)Su abonesi tahsis edilmesi,
24)Su abonelik sözleşmelerinin yapılması,
25)Su abone numarası verilmesi (mesken, ticarethane, şantiye vb.)
26)Su abonelik dosyası oluşturulması,
27)Yeni su aboneliklerinin depozitosunun, bağlama, muayene ücretinin tahakkukunun yapılması,
28)Su aboneliklerinin kullanıcılarının değişikliklerinde adına açma işleminin yapılması, yeniden su abone sözleşmesi yapılarak depozito ücretinin tahakkukunun yapılması,
29)Aylık su tahakkuklarının yapılması,
30)Su kesme ve bağlama ücretlerinin tahakkuklarının yapılması,
31)Mühür koparma ve kaçak su cezalarının tahakkukunun yapılması,
32)Okunan ve/veya okunması mümkün olmayan endekslerde ortaya çıkan hatalar ile abonelerin anlaşmalı bankalar nezdinde vermiş olduğu otomatik ödemelerde ortaya çıkan eksik, fazla veya mükerrer tahakkukların düzeltilmesi,
33)Kullanılmayan aboneliklerin geçici olarak kapatılması,
34)Resmi kurum ve kuruluşların aylık su tahakkuklarının her ayın ilk haftası ilgili kurum ve kuruluşa resmi yazıyla bildirilmesi,
35)Görev alanı içinde bulunan faaliyetler için uzun, orta ve kısa vadeli planların hazırlanmasında amirinin direktiflerine uygun iş ve işlemlerin yapılması,
36)Beceri ve mesleki bilgi açısından kendini geliştirmesi, bu amaçlı etkinliklere istekli olarak katılması,
37)Müdürlüğün verimliliğinin arttırılması ve işlerin daha kaliteli, düzenli ve süratli şekilde yürütülmesi için çalışma metotlarını geliştirilmesi, genel ahlaka ve adaba uygun hareket edilmesi,
38)Faaliyetlerin devamlılığını sağlamak için, yapılan işlemlerle ilgili her türlü kaydın tutulması, gerekli belgelerin düzenlenmesi ve takip edilmesi , önemli olan evrakın usulüne uygun muhafaza edilmesi,
39)Görev alanındaki faaliyetlerin durumunu ve neticeleriyle ilgili istatistikî bilgilerin tanzim edilmesi. Gerektiğinde bu bilgilerin amirlerine ve ilgililere sunulması,
40)Vatandaşlardan gelen başvurularda onların yönlendirilmesi ve bilgilendirilmesi,
41)Ayniyat kayıtlarının ve demirbaş zimmetlerinin titizlikle tutulması,
42)Birime gelen evrakın ekleriyle birlikte tam olup olmadığını kontrol edilmesi, imza karşılığı alınması , gelen evrak defterine kaydedilmesi,
43)Birimden çıkan evrak, doküman vb. yazışmaların resmi yazışma kuralları yönergesi esaslarına uygunluğunu kontrol ettikten sonra, giden evrak defterine kaydederek, ilgili yere gönderilmesi.

 

Bilgi Verme Yasağı

Birimlerin evrak ve dosya memurları gizli olmasa bile evrak ve işlemin sonucuna ait bilgi veremezler ve basına açıklamada bulunamazlar. Bilgi alacak kişiler, bilgileri Amirden veya bilgi edinme prosedürü çerçevesinde yetki verilen görevliden alırlar.Bu kurallara aykırı davranan personel hakkında kanuni işlem yapılır.

Disiplin Cezaları

Birimin çalışan tüm personelle ilgili disiplin işlemlerini 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa uygun olarak yürütür.

İzin hakkı

Birim personelinin izinleri yürürlükteki kanunlara göre ve teşkilatın işleyiş düzenini aksatmamak kaydı ile verilir. İzin planlaması yıllık olarak görevli birim amirinin görüşü alınarak yapılır.

Ödüllendirme

Görevlerinde üstün başarı ve yararlılık gösteren birim personeline, başarı veyararlılığının derecesine göre yürürlükteki kanun hükümlerine uygun olarak ödül verilebilir.

BEŞİNCİBÖLÜM

Çeşitli ve Son Hükümler

Tereddütlerin Giderilmesi ve Düzenleme Yapılması

MADDE25) Bu Yönetmeliğin uygulanması sırasında doğacak tereddütleri gidermeye ve gerekli düzenlemeleri yapmaya Belediye Başkanı yetkilidir.

Hüküm Bulunmayan Haller

MADDE26) Bu Yönetmelikte hüküm bulunmayan hallerde “5393 Sayılı Belediye Kanunu” ve ilgili diğer mevzuat hükümleri uygulanır.

Yürürlükten Kaldırılan Hükümler

MADDE 27) Bu Yönetmeliğin yayımı tarihinden itibaren daha önce Saltukova Belediye Meclisince kabul edilip yayımlanan Müdürlük ve Birimlerin görev yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esaslarını düzenleyen tüm birim Yönetmelikleri yürürlükten kalkar.

Yürürlük

MADDE28) Saltukova Belediye Meclisinin  03/01/2020 tarihli ve 2020/1 Sayılı Kararı ile kabul edilen bu yönetmelik belediye web sitesinde yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

Yürütme

MADDE29) Bu Yönetmeliği Belediye Başkanı yürütür.

 

Alim GENÇ                                Osman TOPCUOĞLU                    Yılmaz ÇAKIROĞLU

Meclis Başkanı                            Meclis Katibi                                   Meclis Katibi

YENİ VİDEOLAR

Belediye Yazılımı: TVET © Tüm Hakları Saklıdır.