5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereğince, yapılacak ilk Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere Birer adet İmar ve Bütçe Komisyon Üyesi seçimi,

Karar Tarihi: 02 Kasım 2018 10:56
Karar No: 2018/35

        5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereğince,  2018 Nisan ayı Meclis Toplantısında İmar ve Bütçe Komisyon Üye sayısının 3 kişiden oluşturulmasına karar verilmişti. Kanun gereği, parti dağılıma göre Adalet ve Kalkınma Partisinden iki (2) üye, Cumhuriyet Halk Partisinden bir (1) üye gizli oylama ile seçilmişti.  Cumhuriyet Halk Partisinden her iki komisyon için üye  seçilen Meclis Üyesi Saygın ÖZTİN Partisinden istifa etmiş olması nedeniyle boşalan İmar ve Bütçe Komisyonu için birer adet üye seçiminin yapılması gerekmektedir.

         Bir adet İmar Komisyon Üyeliği için,  Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. Maddesinin (a) bendi  uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri arasından bir (1) adet İmar Komisyon  Üyeliğine, yapılacak ilk Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere;  İsmet AYDIN seçilmiştir.

         Bir adet Bütçe Komisyon Üyeliği için,  Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. Maddesinin (a) bendi  uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda, Cumhuriyet Halk Partisi Meclis üyeleri arasından bir (1) adet Bütçe Komisyon  Üyeliğine, yapılacak ilk Mahalli İdareler seçimlerine kadar görev yapmak üzere;  İsmet AYDIN seçilmiştir.

YENİ VİDEOLAR

Belediye Yazılımı: TVET © Tüm Hakları Saklıdır.