2025 YILI NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince 04.04.2025cumagünü saat 17:00’da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılan NİSAN Ayı Meclis Toplantı Tutanağıdır.
MECLİS BAŞKANI : Alim GENÇ
MADDE -1 : Açılış ve Yoklama,
Yapılan yoklama sonucunda, üyelerin tümü toplantıya iştirak ettiğinden toplantı açılmıştır.
MADDE- 2 : Saygı Duruşu,
Yüce Atatürk ve Şehitlerimiz saygı ile anıldı.
Meclis Başkanlığı’na önerge veren bulunmadı.
MADDE– 3: 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesinin (b) fıkrası gereğince, bir (1) yıl görev yapmak üzere iki (2) adet Encümen Üyesi seçimi,
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 33. Maddesinin (b) fıkrası gereğince, Belediye Meclisi Çalışma Yönetmeliği'nin 13. Maddesinin (a) bendi uyarınca yapılan gizli oylama sonucunda, Meclis üyeleri arasından iki (2) adet Encümen Üyeliğine bir (1) yıl görev yapmak üzere Ahmet Ali KARAGÖL ve Ozan YILMAZ seçildi.
MADDE- 4: 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereğince, bir (1) yılgörev yapmak üzere Bütçe Komisyon Üyesi seçimi,
5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 24. Maddesi gereğince, Yapılan işaretle oylama sonucunda, Bütçe Komisyon Üye sayısının 4 kişiden oluşturulmasına oy birliği ile karar verildi.
Yapılan işaretle oylama sonucunda, Meclis üyeleri arasından dört (4) adet Bütçe Komisyon Üyeliğinebir (1) yıl görev yapmak üzere; Cumhuriyet Halk Partisinden Osman TOPCUOĞLU ve Sait BALLI, Adalet Kalkınma Partisinden Bayram AKÇA ve Milliyetçi Hareket Partisinden Mustafa AKÇELEBİ oy birliği ile seçildi.
MADDE –5:5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 56. Maddesi gereğince, Belediye Başkanı Alim GENÇ’in 2024 Mali Yılına ait bir (1) yıllık Faaliyet Raporunun görüşülmesi,
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 56. maddesi gereğince, Meclis 1. Başkan Vekili Osman TOPCUOĞLU’nun Başkanlığında, Belediye Başkanı Alim GENÇ’in 2024 Mali Yılına ait bir (1) yıllık Faaliyet Raporu okundu ve Faaliyet Raporu yapılan işaretle oylama sonucunda;yedi (7) kabul ve üç (3) ret oy kullanılarak, oyçokluğu ile yeterli görüldü.
MADDE – 6 :5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. Maddesi gereğince, mayıs ayı toplantı günü ve saatinin belirlenmesi,
5393 Sayılı Belediye Kanunu'nun 20. maddesi " Belediye Meclisi, her ayın ilk haftası, önceden kararlaştırdığı günde toplanır" ibaresi gereğince; Mayıs ayı toplantısının 05.05.2025 pazartesi günü saat 17:00'da Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda yapılmasına oy birliği ile karar verildi.
MADDE- 7 : Dilek ve Temenniler ile Kapanış.
Dilek ve temenniler konusunda söz verilmiştir.
Nisan Ayı Meclis Toplantı gündeminde görüşülecek başka konu bulunmadığından, Toplantı oy birliği ile kapatılmıştır. 04 NİSAN 2025 CUMA
Alim GENÇ Ahmet TOPCUOĞLU Osman TOPCUOĞLU
Meclis Başkanı Meclis Katibi Meclis Katibi