2024 YILI TEMMUZ AYI OLAĞANÜSTÜ MECLİS TOPLANTISI YAPILDI

07 Ağustos 2024 10:51 Saltukova Belediyesi 168

5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 20. maddesi gereğince Belediye Hizmet Binası Toplantı Salonunda 29.07.2024Pazartesigünü saat 17:00’da başlayıp, aynı gün tamamlanan Olağanüstü Meclis Toplantı Karar Özetidir.

MECLİS BAŞKANI : Alim GENÇ

MADDE -1 : Açılış ve Yoklama,

Yapılan yoklama sonucunda, Üyelerin çoğunluğunun toplantıya iştirak ettiği görüldüğünden toplantı açılmıştır. Gündeme geçmeden önce bir önceki birleşimde alınan kararlara ilişkin tutanak incelendi ve maddi hata olmadığı tespit edildi

Toplantıya mazereti nedeniyle katılamayan Meclis Üyesi Ozan YILMAZ’ın mazereti oy birliği ile uygun görüldü.

MADDE- 2 : Saygı Duruşu,

Gündem maddeleri okundu ve görüşülmesine geçildi.

MADDE-3 :Belediyemizce 2011 yılında durak hakkı iptal edilen 67 T 3013 plakalı araç sahibi Aytekin GÜNSAN’ın durak hakkı talebinin yeniden görüşülmesi,

Plaka sahibinin fiili olarak yolcu taşımacılığı ile iştigal etmediği, ticari faaliyette bulunmadığı, Yönetmeliğe aykırı davrandığı 29.05.2010, 07.06.2010,17.06.2010 ve 18.02.2011 tarihli tutanaklarda tespit edilmiş ve en sonunda 21.02.2011 tarih ve 73 sayılı yazıları ile Belediye Encümenine sunulmuştur. Belediye Encümeni 21.02.2011 tarih ve 13 sayılı Kararında özetle” Beldemiz ticari taksi durağında Belediyemizce durak tahsisi yapılan 67 T 3013 plaka sayılı araç sahibi Aytekin GÜNSAN, gar taksi durağında yapılan inceleme tespitlerle Ticari Taksiler ve Taksi Durakları Çalışma ve Esasları Hakkında Yönetmelik Hükümlerine riayat etmediği “  belge ve sertifika işlemlerini tamamlamadığı, ticari faaliyette bulunmadığı, fiili olarak yolcu taşımacılığı işi ile iştigal etmediği, yolcu taşımacılığı yapmadığı, Yasa ve Yönetmelik Hükümlerinde tespit olunan, gerekli uyarı ve tebligatlar yapılmasına rağmen tespit edilen husustaki fiilleri sürdürmeye devam eden 67 T 3013 plakalı araç sahibi Aytekin GÜNSAN’a verilen durak hakkının iptaline karar verilmişti.

Yine 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nun 15. Maddesinin (f) ve (p) bendi uyarınca; toplu taşıma yapmak, her türlü toplu taşıma araçları ile taksi sayılarına, zaman ve güzergahlarına, durak yerlerinin belirlemenin Belediyenin yetki ve imtiyazları arasında yer aldığı açıkça belirtilmiş olup, toplu taşımanın sürekliliğini sağlamak ta Belediyenin görevleri arasında yer almaktadır. Çeşitli zamanlarda 11 şahsa taksi işletmeciliği yapmak üzere yetki verilmiş olup, plaka sahibinin de yer aldığı şahıslardan bazıları kendilerine verilen yetkiye rağmen fiili olarak yolcu taşımacılığı yapmamış ve ticari faaliyette bulunmamış olup, toplu taşıma faaliyetinin aksamasına ve vatandaşların mağduriyetine sebebiyet vermişlerdir.

Plaka sahibi 08.05.2008 tarihinde 67 T 3013 plaka sayılı ticari taksiyi devretmiş, hususi plakaya dönmüş ayrıca yine bu tarihte de vergi kaydını sonlandırmış olup, ticari faaliyetini sona erdirmiştir. 2008 yılında vergi kaydını ve ticari faaliyetini sonlandıran plaka sahibinin 21.02.2011 de ruhsatı iptal edilmiş, plaka sahibi 2008 yılından beri fiili olarak yolcu taşımacılığı yapmamasına rağmen aradan 13 yıl sonra kendisine yeniden çalışma ruhsatı verilmesine yönelik talebi, haksız kazanç elde etmeye yönelik olup, haksız ve kötü niyetli olduğu kanaatine varıldığından, 67 T 3013 plakalı aracın durak hakkının iptal edilmesine oy çokluğu ile karar verildi.

MADDE-4 :  Kapanış.

Olağanüstü Meclis Toplantısı oy birliği ile kapatıldı.29 TEMMUZ 2024 PAZARTESİ

Alim GENÇ             Ahmet TOPCUOĞLU                    Osman TOPCUOĞLU

MeclisBaşkanı                 Meclis Katibi                           Meclis Katibi